24 de març 2013

Guia d'estils - BJCP - Pale Ale americana

Pale Ale Americana

BJCP: 10 A.


Aroma: 

En general moderada a forta aroma de llúpol deguda a addicions de llúpols americans segons el procediment del llúpol en sec o d'addicions tardanes en la cocció.
Un cert caràcter cítric és molt comú, però no és obligatori.
Caràcter de malt entre baix i moderat dóna base al perfil del llúpol, i opcionalment, pot comprendre el caràcter afegit per petites quantitats de malt especials (pa, torrat o pa de pessic).
Els èsters fruitats varien de moderat a res.
No hi ha diacetil.
El llúpol en sec (si es fa servir aquesta mètode) pot afegir notes d'herba, però aquest caràcter no hauria de ser excessiu.

Aspecte: 

Color entre daurat pàl·lid i ambre profund.
Cap d'escuma moderat, de color blanc amb una bona retenció.
Cervesa en general bastant transparent, tot i que les versions amb llúpol en sec poden presentar certa terbolesa.

Sabor: 

En general, un moderat a alt gust de llúpol, sovint mostrant el caràcter cítric del llúpol americà (encara que es puguin fer servir altres varietats de llúpol).
Caràcter net de malt entre baix i moderat que dóna suport al llúpol, i que opcionalment pot presentar petites quantitats de caràcter de malts especials (pa, torrat o pa de pessic).
L'equilibri tendeix típicament cap al llúpol i a l'amargor dels llúpols afegits tardanament.
La presència del malt pot ser substancial. Els sabors de caramel són en general restringits o inexistents.
Els èsters fruitats, entre moderats a res.
Amargor entre forta i moderada amb un final mitjà a sec.
El sabor i l'amargor de llúpol i amargor sovint persisteixen en el final.
Diacetil, no.
El llúpol en sec (si s'utilitza) pot afegir notes d'herba, tot i que això no han de ser excessives.

Còrpora: 

Cos entre semi-lleuger a mitjà.
Carbonatació entre moderada i alta.
Final general suau, sense l'astringència sovint associada a l'addició de grans quantitats de llúpol.

Impressió general: 

Refrescant amb un fort perfil de llúpol ben suportat amb un perfil suficient de malt.

Comentaris: 

Existeix certa coincidència de color entre la Pale Ale Americana i la Ale Ambre Americana. La Pale Ale Americana generalment serà més neta, amb menys caràcter de malt caramel, menys cos, i sovint amb més llúpol de finició.

Història: 

Una adaptació americana de la Pale Ale Anglesa, amb ingredients "natius" (llúpol, malt, llevat i aigua). Sovint de color més clar, més net en productes annexes a la fermentació, i amb menys sabors de caramel que l'original anglès.

Ingredients: 

Malts Pale, típicament americans de dues carreres.
 Llúpols americans sovint, però no sempre els que imparteixen un caràcter cítric.
Llevat ale nord-americà.
L'aigua pot variar en contingut de sulfats, però el contingut en carbonats ha de ser relativament baix.
Malts especials poden afegir caràcter i complexitat, però generalment constitueixen una porció relativament petita de l'engranada.
S'usen grans que afegeixen sabor i riquesa de malt, una lleugera dolçor, i notes torrades o de pa (juntament amb llúpols afegits tard en l'elaboració) per tal de diferenciar les marques.

Fitxa tècnica: 

Densitat Inicial:
11-12,5ºPlato 1,044-1,050 kg/L
Extracte aparent / Densitat Final: 2-3,5º Plato; 1,008-1,014 kg/L
Alcohol en volum: 4.5-5.6%
Amargor (IBU):30-42
Color: 12-28 EBC; 6-14 SRM

Exemples comercials:

Sierra Nevada Pale Ale,
Stone Pale Ale,
Great Lakes Burning River Pale Ale,
Bear Republic XP Pale Ale,
Anderson Valley Poleeko Gold Pale Ale,
Deschutes Mirror Pond,
Full Sail Pale Ale,
Three Floyds X-Tra Pale Ale,
Firestone Pale Ale,
Left Hand Brewing Jackman’s Pale Ale

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada