ART COURE
La
brouateria:
ART Cervesers és una petita fàbrica de cervesa artesana.
ART Cervesers és una petita fàbrica de cervesa artesana.
El projecte
d'Art Cervesers és la materialització d'una idea nascuda l'any 2006. Després de
més de 15 anys promovent la cultura cervesera, van decidir emprendre l'aventura
de plasmar totes les seves vivències en la creació i comercialització de
cerveses elaborades artesanalment.
A la masia de Can Partegàs hi dissenyen les receptes exclusives i les elaboren recuperant la manera tradicional d'elaborar la cervesa. Fan recerca per desenvolupar nous productes, per innovar i millorar.
A la masia de Can Partegàs hi dissenyen les receptes exclusives i les elaboren recuperant la manera tradicional d'elaborar la cervesa. Fan recerca per desenvolupar nous productes, per innovar i millorar.
Les seves
cerveses també són el resultat d’un projecte per:
- Explicar i promoure el món de la cervesa des del vessant cultural.
- Recuperar una masia emblemàtica i conservar un espai agrícola característic de la plana del Vallès.
- Dotar la zona amb un nou espai singular d’àmbit rural.
- Promoure una manera de fer empresa respectuosa amb l’entorn.
Adreces:
Art Cervesers
- cervesa artesanal - Masia Can
Partegàs
Carretera C-1415b (Granollers - Caldes de Montbui) km 9.5 - 08420 Canovelles
info@artcervesers.com - Telèfon: 93 849 87 68
Carretera C-1415b (Granollers - Caldes de Montbui) km 9.5 - 08420 Canovelles
info@artcervesers.com - Telèfon: 93 849 87 68
La cervesa:
Cervesa d'alta fermentació especial d'hivern. Podria passar com a cervesa
de temporada d'hivern (com ho volen els autors) o com a cervesa d'abadia.
Ingredients: No en sé gaire cosa: l'etiqueta parla d'additius poc
habituals: sucre de canya bio, nou moscada i Myrica Gale (Mírica).
Data del tast: 06/09/2012
Temperatura: de 12ºC en amunt
Envasada el 05/10/2011
Presentació: ampolla de 33cL
Alcohol: 8,3%Vol.
Descripció:
En destapar:
De bones a primeres, apareixen molt bones olors de compostos dolços i
fines olors herboses. Cap de les dues coses és realment identificable.
Aspecte:
Escuma densa i abundosa. Notablement persistent. De moment no es
produeixen adherències.
Cervesa tèrbola, de color d'ambre fort, coure amb un punt rogenc.
En nas 1:
Olors de fruites roges en general i notes cítriques. També s'albiren
aspectes perfumats, possible barreja de notes fruitades i florals amb l'alcohol
que, per la seva banda, és ben notable, al límit de l'aspecte de dissolvent
(però sense arribar-hi). Lleugers tocs de cafè i de molla de pa. Altrament,
se'ns fan presents notes de fruita confitada barrejada, difícil d'identificar.
En aquesta primera passada, acaba dominant el perfil del malt amb crosta
de pa bastant torrada i aspectes de brioix dolç o de pastís de fruites confitades:
En primer lloc, trobem olors de diverses formes de sucres, en una barreja
que em recorda alguna cosa que no puc definir, quelcom de llaminadura, toffee
potser, amb un punt de regalèssia i de xocolata amb llet. Molt a la llarga,
trobo també cafè.
Cafè amb llet |
L'alcohol és ben present aromàticament i gustativament.
L'efervescència no crida l'atenció, és la justa, perfectament convenient. El
cos és robust però sense llast. La cervesa passa molt bé, sense cap mena de
resistència tot i que no és precisament desalterant.
L'amargor apareix de forma secundària: només guardant la cervesa força
estona en boca, o passada la glopada. A més, al menys al principi, és creixent.
Tot plegat és molt i poderosament persistent. Especialment en els tocs més
"feixucs" d'amargor i de dolç. Els perfums duren poc.
Retorn amarg amb flaires llunyanes d'herba tallada.
Aspecte 2:
En segona instància aconseguim boniques garlandes.
En nas 2:
Olors de sucre cremat (o a punt de cremar) i de pastisseria dolça. Alcohol
molt present. També parlaríem d'una nota especiada però no haguéssim parlat de
nou muscada sinó de pebre. Molt, molt a la llarga, després del tercer tast i
dins del retorn, perdut dins dels efluvis finals de dolçor, sí que hem pogut
trobar (reconeixem que és perquè estem avisats) nou moscada.
De moment, podem descriure una mica de crosta de pa torrada i fruites
madures a punt de confitar. Especialment cirera (molt) i mora (molt poc).
Melmelada de mora |
El toc floral s'ha perdut.
En boca 2:
Bons tocs dolços molt ben compensats per una amargor una mica intermitent
i bastant compensada. alguna cosa de toffee i també una nota barrejada entre
herba i flor. Recorda, tot i que en una intensitat molt moderada, la olor del
Llessamí de nit (Cestrum Nocturnum).
Llessamí de nit |
Res de DMS, ni diacetil, ni astringència, ni cap toc vinós: sense defectes
detectables.
L'amargor mereix una atenció especial: és seca, no exageradament, un pèl
picant, una mica dura però no metàl·lica. Es manifesta amb més acuitat un cop
passada la cervesa, especialment en el retorn. I en això darrer també és
curiosa: primer comença moderada i va en augment. Finalment es va esvaint però
molt a poc a poc.
Tot plegat és molt persistent.
En nas 3:
Aquest cop, el primer que trobem és olor d'herba o, millor, de fulla
d'heura trencada. Sinó, també hem identificat el ferment fresc. L'alcohol
falseja una mica les percepcions perquè es nota bastant (8,3%Vol no és cap
broma!). Tot i així repetim amb fruites confitades, crosta de pa i amb flor
bastant perfumada.
En boca 3:
Cos respectable. Tocs dolços amb olors de caramel, de pastisseria (coca de
vidre per exemple), de cirera i quelcom de pera ben madura.
Un panell dolç molt ben compensat per una amargor ben present sense ser
abasegadora i amb poc acompanyament aromàtic.
La cervesa en general és densa, forta, corpulent, amb molta personalitat,
però molt passadora.
Impressions generals:
Aquesta cervesa és un bon exemple de cervesa d'hivern però com ho hem dit
al principi, tira també cap a cervesa d'abadia. És una cervesa densa i forta,
que aconsegueix alguna forma d'equilibri i mitjanament complexa. Alguns
aspectes previstos per l'autor (nou mosacada, mirica) se¡m han pràcticament
escapat. Això denota una interessant recerca d'elegància: en acabat, si no ho
he notat, o bé és que no ho sé reconèixer, o bé que n'hi ha la quantitat justa.
No cal que aquestes aromes ens assaltin a ma armada. El problema és doncs meu.
La cervesa està molt ben feta.
A més, aquesta cervesa és ben passadora. És densa i persistent però no
oposa cap resistència en aspror o en pes. És fàcil de beure tot ique no es pot
beure sense parar-hi esment.
El trobaria perfecte com a aperitiu abans de l'arròs amb conill de
Castelldefels!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada