SAMUEL SMITH'S INDIA ALE
La brouateria:
La brouateria Samuel Smith va ser fundada
en 1758 a Tadcaster.
(Tadcaster al comtat de North Yorkshire,
Anglaterra: ciutat fundada pels romans amb el nom de Calcaria. Aquest nom és
especialment interessant per a nosaltres perquè ens indica quina podrà ser la
qualitat de les seves aigües.
Samuel Smith's brewery |
Es tracta de la brouateria més antiga de
Tadcaster. Actualment, hi ha 3 brouateries en aquest poble, i la de Samuel
Smith és la més petita (amb un 5% de la producció del poble). Aquesta
brouateria ha apostat pel manteniment de tradicions bastant antigues.
Especialment, la fermentació d'algunes varietats es fa en cubs rectangulars de
pissarra (Stone Yorkshire Squares), els ferments són els mateixos des del segle
XIX, les cerveses de barril són condicionades en barrils de roure que la
mateixa empresa manté i restaura, i fins i tot, el lliurament als pubs de la
regió es fa en carros estirats per cavalls.
Les cerveses Samuel Smith estan fetes amb
ingredients purs sense afegit de cap mena de química. L'aigua procedeix des de
sempre d'un mateix pou que extreu l'aigua a uns 25 metres de fondària.
Samuel Smith també elabora sidra.
Samuel Smith Old Brewery
High Street
Tadcaster
North Yorkshire
LS24 9SB UK
By telephone (8.30am-5.00pm Mon-Fri): 0044
1937 832225
La cervesa:
Fitxa tècnica:
Aquesta cervesa, com la Winter Ale, és fermentada en "Stone
Yorkshire Squares", uns fermentadors rectangulars de pedra.
No s'ofereix més explicacions. Tot just ens diuen que es tracta
d'una cervesa d'alta fermentació.
Alcohol: 5% vol.
Capacitat: 550mL
Caducitat: no es pot llegir.
Temperatura de tast: de 12ºC en amunt.
Data: 18/07/2012
Descripció:
En destapar:
Forta olor de malt (caramel, galeta) acompanyada
d'una discreta olor de llúpol en possible forma d'ortiga.
Aspecte:
Bon cap d'escuma, generós però poc persistent tot i que produeix
garlandes. Color ambre/coure amb tocs rogencs. Perfectament transparent.
En nas 1:
Primer apareix l'herba, saba lleugerament acidulada. Després, molt
ràpidament, trobem crosta de pa i mel.
En boca 1:
Primer de tot, trobem caramel amb notes de galeta i un rere-fons
de palla.
Cos mitjà, prou viscós. Amargor lleugera i equilibrada, més aviat
metàl·lica. En un primer temps, tot plegat és poc persistent mentre que es pot
notar l'alcohol, tot i que de forma molt moderada. Retorn lleuger en amargor.
Aspecte 2:
Escuma molt més persistent que abans; garlandes també més
notables. el color, millor que ambre/coure, seria ambre/mel fosca.
En nas 2:
El caramel, encara força present, deixa manifestar-se alguna
fruita roja. Apareixen tocs d'herba tallada o de saba així com una nota
especiada sense identificar. La fruita tampoc es precisa, però queda descartada
la cirera.
En boca 2:
Toc molt discretament saladet. També nota àcida com d'agrella.
Agrella |
Tacte notablement viscós. Potser trobaríem alguna cosa de pera, però
olfactivament em quedo una mica curt. Aquest cop, la sequedat domina de forma
una mica desagradable i no ve acompanyada de cap aroma interessant. Buscant
molt i forçant, apareix alguna cosa de verdura o de fulla, però no es deixa
identificar. Molt al final torna el caramel.
En nas 3:
Notable flaira d'herba tallada. Potser es manifestaria alguna cosa
de plàtan. Finalment també podem trobar caramel lleugerament socarrimat.
Tal
vegada la verdura sigui carabassa? També afegiríem una nota d'avellana molt
tènue.
En boca 3:
Del tast precedent persisteix amb insistència l'amargor en forma
seca. Molt i sense cap acompanyament descriptible. Sinó, seguim amb el toc
lleugerament salat i amb notes d'herba i de caramel (potser maduixa?... seria
bonic).
Amargor cada cop més notable sense aroma complementària.
El cru evoluciona des d'un clar domini dels perfils del malt fins
a una clara preponderància del llúpol al final.
Impressions personals i generals:
No diria que és una cervesa desagradable, però no és una cervesa
que s'emporti el meu entusiasme. Me l'acabo, cosa que és bon senyal però no la
puc considerar un gran cru, ni tan sols un bon representant de l'estil IPA. Al
contrari, com a IPA, no em fa el pes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada