Olors de formatge en la cervesa.
De forma general, les olors de formatge no són mai
benvingudes en la cervesa. Ni tampoc solen venir soles. En efecte, els
compostos químics que les produeixen solen ser percebuts de forma diferent
segons la seva concentració. De fet, la
majoria d’aquests compostos es troben sempre a la cervesa, però normalment i
per anar bé, es troben en concentracions inferiors al llindar de percepció.
Aquest llindar de percepció és variable segons el compost
i també varia molt d’una persona a l’altra.
Hem trobat uns quants compostos que importen olors de
formatge a la cervesa. La llista no està acabada i l’anirem completant a mesura
que trobem més coses.
De moment, hem ordenat els que ja hem descobert segons la
seva composició química i, per fer-ho àgil i per no espantar el personal, hem
fet capítols separats, no massa llargs.
Per als més curiosos, també hem fet un resum del que són
els àcids grassos atès que les olors de formatge solen procedir d’aquesta
categoria de compostos.
Semblaria que uns altres responsables de les olors de
fromatge (o quelcom semblant) en la cervesa són:
6.- el 2-Nonenal
7.- i el Tans-2-Nonenal.
(Aquest tros està per fer...)
(Aquest tros està per fer...)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada