24 de juny 2012

Defectes - 08 - Àcid Caprílic


Àcid Caprílic

Altres noms:
Àcid Octanoic, Àcid C-8, Capryloat, Àcid Octoic, Àcid Octic, Àcid 1-Heptàcarboxilic, etc.

Fórmula condensada:  C8H16O2

Fórmula extesa: CH3(CH2)6COOH

Representació molecular:
Àcid Caprilic o Octanoic.


Es troba de forma natural en la mantega, en la llet condensada, en els gelats, la llet i el iogurt. Altrament, també es pot trobar en l’oli de coco i en l’oli de palma.

Olors:
Cabra, cera, greix.
Llindar de percepció: 4-6 mg/L (4-5 segons els autors).

Les aromes de l’àcid caprilic es formen entre altres durant la guàrdia i també poden procedir de l’autolisi del ferment. Es noten molt millor quan el pH és baix.

Els ferments de baixa fermentació en produeixen més que els d’alta fermentació de manera que en alguns casos, es considera que alguna presència de “cabra” en algunes Lager podria ser acceptable.

L’activitat de Brettanomyces condueix a un augment significatiu en àcid caprílic (C8) i àcid capric (C10) (se’n formen petites quantitats durant l’activitat de Saccharomyces cervesiae) juntament amb els seus èsters associats, etil caprilat i caprat d'etil. Aquests compostos produeixen aromes de cabra en el producte final


Els àcids càpric i caprílic són àcids grassos de cadena curta i es creu que són subproductes del metabolisme del llevat, produïts durant la síntesi de lípids per les cèl·lules de llevat i alliberats en el mitjà a través de fuites en les membranes danyades per l’etanol, o com a conseqüència d'un mecanisme autolític (com acabem de dir més amunt) .
Espelmes de cera natural.

Les temperatures més altes, l'aireig i l'agitació durant la fermentació poden reduir les quantitats d'àcids grassos en la cervesa. La reducció de la ventilació / agitació en produeix concentracions més altes.

En la Gueuze, nivells d’àcid caprilic de 12,4-21,85 ppm són acceptables.


En l'antiguitat, les olors de cabra en la cervesa ja es consideraven com a defecte: http://cervesaencatala.blogspot.com.es/2009/10/historia-roma-antiga.html

Usos: L’Àcid Caprilic es fa servir com a base per a crear èsters per a la perfumeria.
També s’usa en el tractament d’algunes afeccions bacterianes (Staphilococcus aureus, Streptococcus).
També funciona com a pesticiada en la indústria alimentària, en escoles, en veterinària i altres llocs.


Article Precedent: Àcid Caproic



Fonts:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada