05 de setembre 2011

Fitxes de degustació: Taula

A cervesaencatala, després de molts anys tastant i donant cursos, hem decidit publicar els nostres tasts. Suggerim que primer feu el vostre tast i només després llegiu el nostre. Perquè no hi ha res definitiu. L'olfacte és el sentit més subjectiu que hi ha i el més influenciable.

Fixeu-vos que si bé els colors tenen nom, les olors no. Funcionem per comparació: olorem una cosa i la comparem amb alguna experiència que hem emmagatzemat. Essent així cap de nosaltres té exactament la mateixa "biblioteca" d'olors, cap de nosaltres tan sols ha experimentat la mateixa olor de la mateixa manera: vostè i jo no tenim el mateix record de l'olor d'avellanes, per exemple i, per tant, no l'identificarem de la mateixa manera encara que estiguem d'acord sobre l'olor d'avellanes. El nostre llindar de percepció no serà en absolut el mateix.

Llegiu si no el final del post sobre degustació. Per això cal que ens adonem que no pretenem que el nostre tast sigui definitiu, ni el millor. Intentem només que sigui el més complet possible i un bon exemple del que es pot fer. El nostre procediment és el que descrivim a la degustació. Normalment, el comencem a temperatura "normal", als volts de 10 °C i l'acabem al cap de més d'una hora pels volts de 16 °C. Solem donar a la cervesa l'oportunitat d'expressar tot el que tè, per això la deixem escalfar bastant i l'anem tastant tantes vegades com sigui necessari fins que es repeteixen característiques i llavors ja no cal insistir més. Atenció, si algú de vosaltres oh amables lectors, vol participar en aquesta cosa, serà benvingut, molt agraït i gens pagat, no cal dir-ho. Només cal que ens envieu les vostres impressions a l'adreça del blog. Heus ací doncs els tasts:
Canetenca (la) - Sant Pere (CAT.)
Ceuta Star - El desnarigado (Ceu) 
Ceuta Star - Pale Ale (Ceu) 
Ceuta Star - La Rubia (Ceu)
Chimay Tap Blau (BE)
Chimay Tap Vermell (BE)
Clandestines - 4 Maltes (Cat.)
Clandestines - Gaianada 1921 (Cat.)
Clandestines - Espelta (Cat.)
 
Domus REGIA (CAST)
Dupont  SAISON (BE) 
Duvel (BE)
 
Eichmann - Hop Rider - WHEAT PALE ALE (D)

Fyne Ales Scotland JARL (SCOT)

Ritterguts Gose (DE)
Rochefort 6 tast col·lectiu (BE)
Rochefort 6 Tast privat (BE)
Rochefort 8 (BE)
Rochefort 8 (BE) Avaluació col·lectiva
Rochefort 10 (BE)
Rodenbach Grand Cru (BE) 
Westmalle Dubbel (BE)(2013)
Westmalle Dubbel (BE) (2014)

Altres pàgines on podreu trobar tastos i avaluacions:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada