13 de novembre 2014

Fitxes de degustació - Brewdog - Magic Stone Dog

MAGIC STONE DOG 

Magic Stone Dog

Dades tècniques: 

Es tracta d'una col·laboració entre tres broueries i un híbrid entre dos estils molt diferents: Saison i American Pale Ale. 
Ingredients: 
Malts: Amber d’ordi, avena, sègol i blat. 
Llúpols: Simcoe i Amarillo 
Lot: 267 09/31 
Cad: 08/08/2015 
Presentació: ampolla de 33cl. 
Alcohol: 5%vol. 

Descripció: 

 

En destapar 

Olors de pa fresc, d’aigua de colònia (perfumat) i de llimona. 

Aspecte: 

Escuma generosa d’espessor mitjana, un pèl tenyida de groc i poc persistent. Tampoc deixa garlandes. En un segon temps, hem aconseguit una escuma molt més espessa i més persistent que, malgrat això segueix sense donar garlandes. La cervesa és lleugerament tèrbola de color daurat clar. Presenta bastant de pòsit que, per sort, no s’escampa en la cervesa. 

Nas 1 

Bona olor de pa fresc amb un feix d’aromes perfumades difícils de destriar. El perfil del pa comprèn olors de pa de sègol i de flocs d’avena (o civada) en intensitat molt discreta sobre tot el segon. En aquesta línia, podem citar també pa de pagès ben espès. 
El to perfumat, com de colònia, ha perdut intensitat però segueix present. Es pot identificar una mica l’alcohol que és el que introdueix la sensació de colònia. Aquest aspecte inclou olors florals i quelcom de balsàmic molt refrescant (potser eucaliptus). 
També es pot parlar d’una nota cítrica probablement aportada pel llúpol. Una cosa que afegeix frescor, molt poc àcida. Possiblement una aportació de l’Amarillo. 
Parlaríem de SO2, però realment es troba al límit de la percepció. 

Boca 1 

To moderadament àcid alhora que refrescant. 
Aspecte dolç de núvol de fira. 
Amargor inicial molt mesurada. Diria que fluixa. 
Els cereals com el blat i l’avena aporten el seu toquet saladet molt identificable alhora que el sègol introdueix la nota picant. Aquest darrer aspecte és quasi nul. 
L’efervescència és fluixa però s’escau molt bé en el conjunt. Aporta vivacitat i frescor. 
Al final, les notes dolces de llaminadura es mesclen amb aromes especiades de molt difícil identificació. Forçant molt parlaria de coriandre, però ja és forçar. 
L’amargor va augmentant i estableix una molt bona combinació amb l’acidesa. Sembla que els de BrewDog han cercat totes les maneres d’imprimir frescor al seu producte! i això que l’estic degustant a 16ºC! La combinació esmentada és també, com dèiem, refrescant. 

Nas 2 

Amb molta escuma: no s’aprecia cap compost del sofre. En canvi, trobem olors d’herba, de carxofa i aspectes perfumats amb notes de fruites tropicals (especialment mango). Però també hi ha notes florals de gerani.
Sense escuma, la resta s’expressa millor que en nas tot i que l’aspecte de llúpol segueix dominant. 
Podem parlar de la llaminadura sense poder especificar quina (núvol de fira, piruleta, etc). 
També podem distingir quelcom de pa, de galeta digestiva i de farina fresca. 
Altrament, seguim descrivint notes florals difuses i un to acidet molt ajustat. 

Boca 2 

El cos és lleuger i l’efervescència discreta però justa. 
El toc saladet segueix essent present, acompanyat d’una nota dolça de la mateixa intensitat (feble). 
Olors herbals i de fruita tropical fresca (res massa madur) 
En boca, el malt queda més expressiu tot i que es manté en zones de rerefons. Diria que es noten els tocs d’avena en olor (floral i farina) i en gust (lleugerament oliós). 
No aconsegueixo distingir les espècies anunciades a l’etiqueta. Parlaria de coriandre. Però ja dic que és forçat. No en trobo cap altra. 
La cervesa no és especialment llarga però es produeix un retorn fort d’amargor amb aromes perfumades. El perfumat en qüestió té aspectes florals i de fruita tropical. 

Impressions generals 

Una cervesa complexa de molt bona factura que aconsegueix el repte de combinar harmoniosament dos estils tan allunyats com la Saison i la American Pale Ale. Els dos aspectes es poden distingir bé i combinen perfectament. La sensació general és de gran frescor. 

Notes:

Simcoe

El Simcoe és un llúpol que es pot usar tant per l'amargor com per les aromes que va ser creat al Ranxo Yakima Chief de Washington l'any 2000. Tot i que és principalment un llúpol d'amargor, és net, amb olors de pi acompanyades de lleugers tocs cítrics. És menys astringent que altres llúpols de pi. El sabor del Simcoe es considera  superior a causa dels seus baixos nivells cohumulona. Els àcids alfa oscil·len entre 12 i14%.
 

Amarillo:

Varietat de llúpol (també classificada VGXP01) creada a Yakima Valley per Virgil Gamache Farms, Inc. Aporta quantitats d'àcid alfa entre 9 i 11% i imparteix especialment olors cítriques. La quantitat de mircè és entre les més altes, cosa que explica les aportacions complementàries d'aranja i de taronja. Aquest nivell de mircè també pot implicar tocs metàl·lics si es fa un ús abundant d'aquest llúpol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada