4 de des. 2009

Estils o tipus de cervesa. Taula de matèries

Per a conèixer les coses, solem establir distincions que ens ajuden a discriminar allò que estem estudiant. Les distincions que es fan en el mon de la cervesa ajuden a comprendre i, per tant a gaudir-ne.
Degustadors i elaboradors estan bastant d'acord en una sèrie de criteris de classificació que trobareu en els dos articles següents.

Resum
Per als que en tenen prou amb una introducció, n'hem fet un resum.

Introducció al concepte d'estil. Article de D.Houseman (BJCP)
Un bon article d'introducció

Introducció. Conceptes i història.
Un altre artícle d'introducció. Aquest és nostre.

Els estils, taxonomia cervesera
Descripció de la majoria dels estils coneguts (amb notes històriques). Menys tècnic i més històric/anecdotic que la

El nom dels estils:
A petició dels lectors, intentem una "normalització" dels noms d'estils.Münchner Helle, Münchner Dunkel, Schwarze, Wien, Märzenfestbier, Oktoberfestbier.

Cerveses d'abadia
Un estudi molt currat sobre aquestes cerveses.

Cerveses de fermentació espontània. (1)

Exportbier: això què és? 

Cerveses de baixa fermentació de color ambre (Märzen, Oktoberfest, Festbier, Viena)

Notes històriques i generals sobre la India Pale Ale. 

Estil SAISON:
Capítol 1
Capítol 2
Capítol 3
Capítol 4

Estils de cerveses de blat:
Capítol 1 (Etimologia i lleis) 
Capítol 2 (Història) 
Capítol 3 (Tipologia de les cerveses de blat del tipus bavarès) 
Capítol 4 (Perfil general i dades sobre els ingredients) 
Capítol 5 (Apunts sobre maceració)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada