Cerveses d'abadia.
Abadia de Saint Jouin de Marnes |
Sota aquest títol, hem emès una sèrie de posts dedicats a aquest tipus de cervesa. Parlarem dels antecedents culturals, històrics. També intentarem definir què és una cervesa d'abadia i veurem a quins estils corrsponen, quines denominacions controlades els regeixen (o no), qui les produeix i fins i tot, si me'n cau alguna sota la ma, en fornirem alguna recepta.
Taula de matèries
Antecedents culturals.
- Antecedents culturals. El monaquisme cristià.
- Antecedents culturals. El Císter.
- Antecedents culturals. Sant Bernat de Claravall.
- Antecedents culturals. Els Císter després de St Bernat.
- Antecedents culturals. L'orde de la Trappa.
- Cerveses d'abadia. El concepte
-----------------------------
Antecedents economics i socials.
Antecedents economics i socials.
------------------------------
- Cervesa i monjos. 1 de 3
- Cervesa i monjos. 2 de 3
- Cervesa i monjos. 3 de 3
- Cerveses i monjos: Qüestions de denominacions
-----------------------------
------------------------------
------------------------------
- Westmalle: 1.- Els orígens
- Westmalle: 2.- La fundació
- Westmalle. Historia de la broueria. (1/2)
- Westmalle: Història de la broueria. (2/2)
- Westmalle. Les cerveses.
- Westmalle Dubbel. Notes de degustació
http://en.wikipedia.org/wiki/Westmalle_Abbey
http://www.trappistwestmalle.be/fr/page/home.aspx
http://en.wikipedia.org/wiki/Westmalle_Brewery
http://fr.wikipedia.org/wiki/Westmalle_%28bi%C3%A8re%29
---------------------------------
- Chimay: La fundació.
- Chimay: Del priorat a l'abadia.
- Chimay: Els inicis de la broueria.
- Chimay: les primeres cerveses.
- Chimay: sobre ingredients i receptes.
- Chimay: Les cerveses
- Chimay Tap Blau: notes de degustació.
- Chimay Tap Vermell: notes de degustació
---------------------------------
- Rochefort. Apunts històrics 1.
- Rochefort. Apunts històrics 2.
- Rochefort. La broueria 1
- Rochefort. La broueria 2.
- Rochefort. Les cerveses 1
- Rochefort. Les cerveses 2
- Rochefort 6: Tast col·lectiu.
- Rochefort 6: Tast tot sol a casa.
- Rochefort 8. Fitxa de degustació
- Rochefort 10: Fitxa de degustació
-----------------------------------
- Orval. Els orígens. 1.
- Orval. La llegenda.
- Orval. Els orígens 2.
- Orval. Els orígens 3.
- Orval. La broueria
- Orval. Les cerveses.
- Orval: Fitxa de tast
- Orval: Tast col·lectiu.
- Orval: Nova fitxa de tast personal.
- Orval: Clon proposat per Wyeast.
- La cervesa Orval te alguna cosa a veure amb les cerveses que es brouaven en la mateixa zona a l'època en la que es va crear. En especial, s'elaborava un estil anomenat SAISON. Hem pensat que podia ser bo estendre'ns una mica sobre aquesta idea. Veieu sinó.
http://www.orval.be/
http://www.whitebeertravels.co.uk/orval.html
http://nl.wikipedia.org/wiki/Orval_%28bier%29
Font principal:http://www.whitebeertravels.co.uk/orval.html
http://nl.wikipedia.org/wiki/Orval_%28bier%29
---------------------------------
- Stift Engelszell. GREGORIUS. Notes de degustació
---------------------------------
Cerveses d'abadia. Els ingredients i altres subtileses.
- Sobre la "tradició".
- Ingredients. Les aigües.
- Ingredients. Malts i sucres.
- Ingredients: Llúpols i espècies.
- Ingredients: Els ferments. Introducció.
- Ingredients. Els ferments.
- Ingredients. Temperatures de fermentació.
- La forma dels fermentadors.
Stan Hieronymus
Brew like a monk
Brewers publications. ISBN 978-0-937381-87-8
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada