Orval Tast col·lectiu
Orval |
Val a dir que aquestes persones estaven avisades de dos fets importants.
- Que tot el que diguessin havia de ser dit "honestament". No es tractava de dir qualsevol cosa. Es tractava de descriure el que es sentia. Essent així, tot el que es deia era "real".
- Tots sabíem que no estàvem descrivint la cervesa sinó les sensacions i els records que ens produïa. Per tant, ningú tenia la raó ni ningú, complint amb la primera condició, errava. Simplement podíem o no coincidir. Cal recordar que cadascú te una "biblioteca" d'aromes i olors diferent. Per tant, la discrepància no és real i es poden trobar bons punts d'enteniment.
Degustació.
Les Orval que es van obrir deuen ser totes de la mateixa partida i són joves. No disposem de les referències.Me'n adono ara que no hem fet cap descripció visual... mal cap!
En nas
Perfil lleugerament àcid a l'olfacte. Sinó, trobem pebre negre, mel i olors de gominola o núvol de sucre. Altrament, es descriuen olors de romaní i de sàlvia acompanyades de tocs de resina.Sàlvia |
Agrella |
Boca
En boca, hem pogut descriure una efervescència fina, lleugerament picant. Sinó apareix altre cop una barreja d'herbes aromàtiques entre les quals cal esmentar la sàlvia i tocs balsàmics de resina.L'amargor és llarga i s'acompanya de notes d'herba.
El final és més aviat sec.
Amb la cervesa més calenta, podem identificar millor el perfil del malt amb aromes de pansa, mel i caramel.
El tast en general és força llarg. El cos és entre mitjà a fort.
Panses |
Al final, es detecta una sensació com de bicarbonat, un pèl salada.
DMS no, Diacetil no. Astringència, no, i aspror tampoc.
Impressions generals.
En un dels cursos, la opinió ha quedat bastant repartida i s'ha confirmat el que solc dir: la Orval només te amics o enemics. Entremig no hi ha res o poca cosa. És una cervesa que no deixa indiferent.A l'altre curs en canvi, la Orval s'ha emportat una majoria insòlita d'amics. Diria que tots.
Val a dir que, al meu coneixement, la Orval és l'única que aporta notes àcides que, en cas d'exemplars joves, pot ser bastant notable. Això, amb una amargor que evoluciona cap a bastant forta, pot generar algun rebuig entre gent poc habituada a cerveses "especials".
Ambtot, la cervesa ha tingut una bona rebuda. Ha resultat bastant passadora i s'ha considerat bastant homogènia tot i no ser especialment equilibrada. En definitiva, una composició complexa i especialment interessant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada