19 d’abril 2013

Cerveses d'abadia - TAULA DE MATÈRIES

Cerveses d'abadia.

Abadia de Saint Jouin de Marnes

Sota aquest títol, hem emès una sèrie de posts dedicats a aquest tipus de cervesa. Parlarem dels antecedents culturals, històrics. També intentarem definir què és una cervesa d'abadia i veurem a quins estils corrsponen, quines denominacions controlades els regeixen (o no), qui les produeix i fins i tot, si me'n cau alguna sota la ma, en fornirem alguna recepta.

Taula de matèries
Antecedents culturals.
  1. Antecedents culturals. El monaquisme cristià.
  2. Antecedents culturals. El Císter.
  3. Antecedents culturals. Sant Bernat de Claravall.
  4. Antecedents culturals. Els Císter després de St Bernat.
  5. Antecedents culturals. L'orde de la Trappa.
  6. Cerveses d'abadia.     El concepte 
-----------------------------
Antecedents economics i socials.
  1. La prohibició a Bèlgica.
  2. Antecedents socio-econòmics 
------------------------------
  1. Cervesa i monjos. 1 de 3
  2. Cervesa i monjos. 2 de 3 
  3. Cervesa i monjos. 3 de 3
  4. Cerveses i monjos: Qüestions de denominacions 
-----------------------------
  1. Els Trappistes i la cervesa (1/2) 
  2. Els Trappistes i la cervesa (2/2)
------------------------------ 
Altres lectures molt sanes sobre la qüestió que ens ocupa ací. Al nostre blog.

------------------------------ 

  1. Westmalle: 1.- Els orígens
  2. Westmalle: 2.- La fundació 
  3. Westmalle. Historia de la broueria. (1/2)  
  4. Westmalle: Història de la broueria. (2/2) 
  5. Westmalle. Les cerveses.
  6. Westmalle Dubbel. Notes de degustació
Més sobre aquesta abadia i la seva broueria:
http://en.wikipedia.org/wiki/Westmalle_Abbey 
http://www.trappistwestmalle.be/fr/page/home.aspx
http://en.wikipedia.org/wiki/Westmalle_Brewery
http://fr.wikipedia.org/wiki/Westmalle_%28bi%C3%A8re%29

---------------------------------

  1. Chimay: La fundació.
  2. Chimay: Del priorat a l'abadia
  3. Chimay: Els inicis de la broueria.
  4. Chimay: les primeres cerveses. 
  5. Chimay: sobre ingredients i receptes.
  6. Chimay: Les cerveses 
  7. Chimay Tap Blau: notes de degustació.  
  8. Chimay Tap Vermell: notes de degustació
---------------------------------
  1. Rochefort. Apunts històrics 1.
  2. Rochefort. Apunts històrics 2.
  3. Rochefort. La broueria 1 
  4. Rochefort. La broueria 2
  5. Rochefort. Les cerveses 1 
  6. Rochefort. Les cerveses 2 
  7. Rochefort 6: Tast col·lectiu
  8. Rochefort 6: Tast tot sol a casa
  9. Rochefort 8. Fitxa de degustació
  10. Rochefort 10: Fitxa de degustació
 Font: http://www.trappistbeer.net/trappist_portal.htm
-----------------------------------
  1. Orval. Els orígens. 1.
  2. Orval. La llegenda.
  3. Orval. Els orígens 2.
  4. Orval. Els orígens 3. 
  5. Orval. La broueria 
  6. Orval. Les cerveses.
  7. Orval: Fitxa de tast 
  8. Orval: Tast col·lectiu. 
  9. Orval: Nova fitxa de tast personal. 
  10. Orval: Clon proposat per Wyeast.
  11. La cervesa Orval te alguna cosa a veure amb les cerveses que es brouaven en la mateixa zona a l'època en la que es va crear. En especial, s'elaborava un estil anomenat SAISON. Hem pensat que podia ser bo estendre'ns una mica sobre aquesta idea. Veieu sinó.
http://www.orval.be/ 
http://www.whitebeertravels.co.uk/orval.html 
http://nl.wikipedia.org/wiki/Orval_%28bier%29 

---------------------------------
  1. Stift Engelszell. GREGORIUS. Notes de degustació

---------------------------------
Cerveses d'abadia. Els ingredients i altres subtileses.
  1. Sobre la "tradició"
  2. Ingredients. Les aigües
  3. Ingredients. Malts i sucres
  4. Ingredients: Llúpols i espècies. 
  5. Ingredients: Els ferments. Introducció.
  6. Ingredients. Els ferments.
  7. Ingredients. Temperatures de fermentació. 
  8. La forma dels fermentadors.
Font principal:
Stan Hieronymus
Brew like a monk
Brewers publications. ISBN 978-0-937381-87-8


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada