03 de juny 2013

Fitxes de degustació - Rochefort 6

Rochefort 6

Rochefort 6

Fitxa tècnica:

Ingredients: aigua, malts d'ordi, cereals sense maltejar, llúpol, llevats i sucres. (veieu més info)
Data de la degustació: 2 Juny 2013
Temperatura: comencem massa fred (uns 8 graus).
Lot: 150217//14:51
Presentació: ampolla de 33 cL.
Alcohol: 7,5%Vol.
Caducitat ?

Descripció:

En destapar:

Olors de caramel, bescuit i herba.

Aspecte:

Escuma de color d'ivori clar, espessa, cremosa i persistent. Forma garlandes.
Cervesa transparent de color d'ambre fosc amb notes de carabassa.

Nas 1:

Olors de malt; caramel (poc cremat), herba fresca, bescuit (pa de pessic). Trobem una nota lleugerament àcida que recorda la grosella. Altrament es pot trobar pebre negre, te negre i notes florals de gerani i fruitades de ribes roges.
Ribes Rubrum

Molt al final i molt magat, es poden distingir notes de formatge.

Boca 1:

Notes de caramel. Efervescència fina. Lleuger ount de sal. Cos notable amb apreciable presència d'alcohol però "integrada", no sobresurt especialment.
Olors de fruites roges, especialment cirera i quelcom de pruna.
Cirera negra

Existeix algun aspecte lleugerament dolç molt inferior al que es podia presagiar amb una forta presència de malts com la que tenim aquí.
La persistència del glop es fa amb el malt, però no es pot dir que la cervesa en general sigui persistent. Tot just mitjanament i no de forma gaire poderosa.
Una cervesa quasi gens amarga, fàcil de beure i sense cap mena de resistència.
Diacetil no. DMS, quasi res, només remenant molt.

Nas 2:

Amb molta escuma, es pot notar una mica de diacetil (mantega). Amb el CO2, arriben tons cítrics amb detall de llimona i mandarina.
Herba fresca i fulla.
Confirmem olors de pebre negre i també de pebre verd així com alguna cosa de coriandre.
Al final, una nota molt evident de raïm blanc.
Raïm blanc

Aquest cop, el malt és molt poc present i només serveix de teló de fons: una mica de pa de pessic i un punt de caramel.

En boca 2:

Bon glop agradable. Notes de pols (oxidació?) i caramel.
Poca efervescència i regust salat (com de bicarbonat).
Toc dolç de fons, res exagerat ni molest. Ni poc ni molt, tot just.
Bon, cos, bona presència i bona bevibilitat.
Sensació general d'homogeneïtat u d'un cert equilibri. Cal apreciar que aquesta cervesa es decanta notablement cap al malt, i sobre tot cap al ferment. No és una cervesa equilibrada en aquesta sentit, però no resulta una cervesa "desequilibrada". Bona sensació de conjunt i de confort.
En aquest segon temps, la cervesa segueix essent fàcil d'empassar i el que és ara persistent, és el perfil dolcet del malt. Ni molt persistent ni molt intens.
Molt a la llarga, el final s'asseca lleugerament. El retorn es fa esperar, és poc intens i comporta alguna cosa de xiclet.

Nas 3:

Nota apreciable de vi blanc o de raïm blanc. Notes de llimona i de mandarina i un punt de DMS tot just perceptible.
Tocs de fruites de tipus dàtil o figa.
Figa fresca
Pebre negre i coriandre.
Tocs curiosos de fulla seca.

En boca 3:

Perfil clar de caramel amb notes de gerani i un punt de xiclet. Altre cop podem apreciar el toc salat i apareixen notes fruitades de pera, de cítric i potser d'albercoc. També podem repetir amb pebre, caramel de fruites, regalèssia.
Molt al final podríem descriure alguna cosa d'astringència, però caldrís conservar la cervesa molta estona a la boca (més de 3 minuts). Mateixa observació per a l'acidesa.


D'efervescència gairebé no en parlaríem.

Impressions generals:

Feia molt de temps que no degustava una Rochefort 6. No la recordava amb aquest perfil tan suau i amable. Tenia a la memòria una cosa més semblant a la Orval amb una influència notable del llúpol. És possible que m'estigui confonent.
Sigui com sigui, el tast que acabo de dur a terme és diferent del tast col·lectiu que vam fer fa una setmana. Especialment, l'efervescència no es correspon en absolut.
Bé, ara trobo una cervesa més en la línia de Chimay, confortable tupida però bastant menys dolça.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada