Degustació i avaluació
Carta oberta als brouaters artesanals afeccionats i professionals de Catalunya. Necessitat de promoure una associació de degustadors.
Avaluació
Resum La degustació per als que no desitgen entrar en gaires detalls
Article sobre degustació de Mark Stevens (molt antic)
Degustació o tast: protocol o procedimentLa degustació (sèrie de 7 articles)
01 - Introducció
Guia d'aromes de Meilgaard
Paleta d'aromes per perfils
Paleta d'aromes per perfils comentada i ampliada
Dues fitxes possibles de cata
Degustació de la cervesa per a principiants
Discussió filosòfica sobre els llindars sensorials
Discussió sobre les diverses formes d'avaluació
Adaptació, emmascarament, supressió, sinergia
Els errors d'avaluació i d'avaluadors
Les unitats de flavor
L'impacte. Discussió i definició
Aromes concretes
Sèrie fenols
Sèrie sofre
Olors de formatge (àcids grassos)
Olors de formatge 1 (taula)
Olors de formatge 2 (generalitats)
Olors de formatge 3 (àcid butíric)
Olors de formatge 4 (àcid isobutíric)
Olors de formatge 5 (àcid valèric)
Olors de formatge 6 (àcid isovalèric)
Olors de formatge 7 (àcid caproic) Hexanoic
Olors de formatge 8 (àcid caprílic) Octanoic
Més aromes
Estils
Taula de degustació per estils
Llista d'estils amb indicacions de tast i fitxes tècniques per a cadascú. Una guia per si sabeu l'estil de cervesa que esteu degustant. Aquesta guia és un compendi d'al menys tres guies entre les figura la del BJCP.
Exemplars:
Fitxes de tast de cervesaencatala
Des de Juliol de 2011, degustació de tot el que ens cau sota la ma.
Cursos
Curs/Taller d'entrenament olfactiu.
Hivern 2018 al Clúster Craft Beer de Lliçà d'Amunt
Plats cuinats amb cervesa:
Pit de pollastre amb Art Blanca
(Cuiner: Oriol Barrachina Crosas)
(Cuiner: Oriol Barrachina Crosas)
Experiments sensorials
Llauna o ampolla?
Avaluació comparativa de la mateixa cervesa en aquestes dues presentacions.
Avaluació comparativa de la mateixa cervesa en aquestes dues presentacions.
Llauna o ampolla?
Segona petita investigació sobre aquesta qüestió.
Segona petita investigació sobre aquesta qüestió.
Avaluació estadística
Avaluació tècnica d'exemplars en particular
Ingredients
Malts
Avaluació de Malts i Mostos. (Congress Mash)
Llúpols
Maduració
Maduració, guarda, envelliment de la cervesa del punt de vista sensorial.
Altres
El llenguatge
Apunts sobre el vocabulari de l'avaluació
Maridatges i altres especulacions
Cervesa bona, cervesa dolenta.
Què podem imaginar que és una bona cervesa? Primera part.
Quins criteris tenim per decidir si una cervesa és bona o dolenta? Segona Part.
Hi ha algú que avaluï decentment la cervesa? Tercera part.
Quins criteris tenim per decidir si una cervesa és bona o dolenta? Segona Part.
Hi ha algú que avaluï decentment la cervesa? Tercera part.
Defectes i descriptors
Defectes i descriptors (01) EL CAP D'ESCUMA
Defectes i descriptors (02) TRANSPARÈNCIA
Defectes i descriptors (03) EL COLOR
Defectes i descriptors (04) ACETALDEHID
Defectes i descriptors (05) ELS ÈSTERS
Defectes i descriptors (06) E-NONENALS
Defectes i descriptors (07) COMPOSTOS DEL SOFRE
Defectes i descriptors (08) DIACETIL
Defectes i descriptors (09) GESPA
Defectes i descriptors (10) GRA, SEGÓ
Defectes i descriptors (11) AMETLLES (NOUS)
Defectes i descriptors (12) ÀCIDS GRASSOS (en Pdf)
Defectes i descriptors (13) ALCOHOLS DE FUSEL
Defectes i descriptors (14) FENOLS (és el mateix que "el grup de les aromes fenòliques")
Defectes i descriptors (15) INDOL
Defectes i descriptors (16) OXIDACIONS
Defectes i descriptors (17) AMARGOR
Defectes i descriptors (18) ALCALINITAT
Defectes i descriptors (19) AUTÒLISI
Defectes i descriptors (20) ACIDESA
Defectes i descriptors (21) ASTRINGÈNCIA i ASPROR
Defectes i descriptors (22) NOTES SOBRE LA QUALITAT DE L'AIGUA.
Defectes i descriptors (23) INFECCIONS POSSIBLES
Defectes i descriptors: GUSHING o GUEISERITZACIÓ (article de Mikel Patón López de Artenbirra)
Guia per estils
Manuals de defectes i descriptors:
Defectes i descriptors de la cervesa (Cat) Format A5
Defectos y descriptores de la cerveza (Cast) Formato A4
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada