- Enterobacter Lloc: Maceració Efecte: Àcids Butíric, Caproic, DMS, H2S, SO2, indol, isovalèric, mercaptans, fenols,
- Enterobacter - Clostridium. Lloc: Maceració, Envasat Efecte: Àcid butíric
- Enterobacter – E. Coli: Lloc: Maceració Efecte: Indol
- Enterobacter – Obesumbacteria Proteus. Lloc: Maceració Efecte: Xirivia, afruitat, àcid acètic, diacetil, DMS, alcohols de fusel, fenols
- Hafnia Protea. Lloc: Maceració, Fermentació. Efecte: Diacetil
- Kloekera Apiculata. Lloc: Fermentació, Condicionament, Envasat. Efecte: Àcid acètic, Caproic, Èsters (cítric, floral, afruitat), Acetat d’etil
- Lactobacillus. Lloc: Fermentació, Condicionament, Envasat. Efecte: Àcid làctic, algun cop Diacetil i butadiè, cos fluix, alta carbonatació, textura sedosa, Gueiser lent i persistent en obrir l’ampolla
- Megasphera. Lloc: Condicionament, Envasat. Efecte: Àcids butíric i caproic, Àcid sulfhídric, Mercaptans
- Florit. Lloc: Most, Fermentació, condicionament, envasat. Efecte: Florit, taques grises o blanques a la superfície.
- Pectinatus. Lloc: Most, condicionament, envasat. Efecte: Àcids acètic i propiònic, Àcid sulfhídric, Mercaptans
- Pediococcus. Lloc: Fermentació, Condicionament, Envasat. Efecte: Àcid làctic, Diacetil, Butadiè, Fina pel·lícula viscosa i transparent
- Selenomonas. Lloc: Cond. Env. Efecte: Àcids làctic i propiònic
- Ferments salvatges. Lloc: Habitualment Ferm. Cond. Env. Efecte: Èsters (plàtan, ribes negres, pinya, etc.) Fenols (clau d’espècia, torba, plàstic, fum), Diacetil, DMS, Alcohols de fusel, Dissolvent, cos fluix, alta carbonatació, pols, pel·lícula prima
- Zymomonas. Lloc: Cond. Env. Efecte: Acetaldehid, Sulfur d’hidrogen, Àcid acètic, DMS, Fenols, Diòxid de sofre
- Zymophilus. Lloc: Ferm. Cond. Env. Efecte: Àcids làctic i propiònic
Font: The Complete Beer Fault Guide v. 1.4 © Thomas
Barnes, 2011-2013
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada