Beer Judge Certification Program

En aquest apartat, anirem posant tot el que fa referència al BJCP. La més gran part del material escrit sobre aquesta acreditació de jutges de cervesa es troba en anglès. En aquest apartat, anirem posant tot el que anem traduint al Català. Com que el material del BJCP és lliure d'accés, aquí també oferim aquest material lliure d'accés. Però com que la traducció és nostra, l'oferim sota l'empara de Creative Commons. O sigui que podeu pillar tant com vulgueu, però no podeu dir que la traducció és vostra i haureu de citar els traductors que aniran sortint per ací.
Els textos són tots en Pdf i contenen l'afegit del Creative Commons.
Anirem ordenant les coses a mesura que les anem produint.
La nostra font de documents es troba en aquesta adreça: http://www.bjcp.org
En especial, els materials i la info es troben a:
http://www.bjcp.org/sitemap.php

Material específic BJCP:

Important BJCP Reference Materials
Current competition materials can be found on the BJCP website in the Competition Center. Other important BJCP references include the most current program rules, information and structure. These documents can be found in the following locations:


BJCP Competition Requirements http://www.bjcp.org/rules.php
BJCP Member’s Guide http://www.bjcp.org/membergd.php

Guia d'estils 2015:

L'estem traduint i maquetant.

Traducció de la guia de l'estudiant (Study guide)

Guia de l'estudiant 01.(Cat)
Guia de l'estudiant 02.(Cat)
Guia de l'estudiant 03.(Cat) La degustació, específicament per a jutges BJCP. (puntuacions, etc.)
Guia de l'estudiant 04.(Cat) Introducció a la guia d'estils (D. Houseman)
Guia de l'estudiant. El Malt (Dave Sapsis) (Cat)
Guia del estudiante. La malta (Dave Sapsis) (Cast)
Guia de l'estudiant. El Llúpol. (Peter Garofalo) (Cat)
Guia de l'estudiant. El ferment i la seva acció. (Chuck Hanning) (Cat)
Guia de l'estudiant. L'aigua. (Cat) El que cal saber sobre l'aigua de brouat. (Ginger Wotring)
Guia del estudiante. El Agua (Cast) (Ginger Wotring - BJCP)
Guia de l'estudiant. La producció del most (Cat) (Scott Bickham i David Houseman)
Guia del estudiante. La obtención del mosto (Cast) (Scott Bickham i David Houseman)


Full d'avaluació BJCP en Català (oficial)
Guia completa de l'estudiant en anglès (Study Guide) (per si voleu participar en la seva traducció)
Full d'avaluació en Castellà (Gracies a Fuera de Estilo, Cerveceros caseros de Sevilla)
Instucciones de uso de la hoja de cata para los jueces (Gracies a Fuera de Estilo, Cerveceros caseros de Sevilla)

Lectures addicionals:

Més coses sobre l'aigua (Cast)  (Antonio Esteller Bovaira) pendent de traduir al Cat.
L'ordi i el malt. Annex al capítol sobre el malt de la guia d'estudiants. 
La cebada y la malta (Cast). Ampliaciones.
Més coses sobre la maceració: John Palmer Howtobrew.La generació del most (Cat). 
El text de Palmer ampliat a màxim: La maceració en detall. (Cat) 
Mis apuntes sobre maceración (Cast)
Els meus apunts sobre llúpols: El Llúpol (Cat)
Defectes i descriptors de la cervesa (Cat) Format A5 
Defectos y descriptores de la cerveza (Cast) Formato A4

He estat un munt de temps per a redactar aquest manual. Està basat entre altres en el text (molt menys desenvolupat) del BJCP. Per això el poso ací. El farem servir en el curs.
Aquest manual està protegit pel Creative Commons. Això vol dir que només el podeu utilitzar. No en podeu fer negoci.
Tampoc podeu apropiar-vos el treball. Com que l'he fet jo, heu de citar les vostres fonts.  No crec que sigui molt demanar. Però ho dic perquè ja m'he trobat fitxes de degustació (i llistes de defectes) calcades a les meves circulant ...sense la menció de l'autor. (Si canvieu quatre comes i dos punts, no val. El treball segueixo havent-lo fet jo.) Em sembla d'una educació i una ètica bastant discutibles apropiar-se de la feina dels altres. No hi puc fer res més que demanar honestedat. Tampoc costa tant.

He estado mucho tiempo para redactar este manual. Está basado entre otros en el texto (mucho menos desarrollado) del BJCP. Por eso lo pongo aquí. Lo utilizaremos en el curso.
Este manual está protegido por Creative Commons. Esto quiere decir que sólo se puede utilizar. No se puede hacer negocio con el.
Tampoco se puede apropiar uno del trabajo. Como lo he compuesto yo, hay que citar la fuente. No creo que sea mucho pedir. Pero lo digo porque ya me he encontrado fichas de degustación (y listas de defectos) calcadas a las mias circulando ... sin la mención del autor. (Si se cambian cuatro comas y dos puntos, no vale. El trabajo sigo habiéndolo hecho yo.) Me parece de una educación y una ética bastante discutibles apropiarse del trabajo de los demás. No puedo hacer nada más que pedir honestidad. Tampoco cuesta tanto.

Handbook of beer brewing.

Una espècie de bíblia de l'elaboració.



3 comentaris:

  1. Muchas gracias por compartir el Manual de degustación de la cerveza en castellano. Lo leeré con atención y ganas, y si nos gusta (como esperamos) lo recomendaremos. Sin ánimo de lucro, claro, y compartiendo tu original con la adecuada mención, que el trabajo que te haya llevado no ha de ser subestimado. Tiene muy buena pinta. Un saludo y gracias de nuevo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Se agradecen los escrúpulos.
      Espero que te/os sea útil.
      Un saludo cordial.

      Elimina
  2. Gracias por el saber transmitido durante la cata de ayer. Bajando el documento.

    ResponElimina