Degustadors i elaboradors estan bastant d'acord en una sèrie de criteris de classificació que trobareu en els dos articles següents.
Resum
Per als que en tenen prou amb una introducció, n'hem fet un resum.
Introducció al concepte d'estil. Article de D.Houseman (BJCP)
Un bon article d'introducció
Introducció. Conceptes i història.
Un altre article d'introducció. Aquest és nostre.
Els estils, taxonomia cervesera
Descripció de la majoria dels estils coneguts (amb notes històriques). Menys tècnic i més històric/anecdòtic que la
El nom dels estils:
A petició dels lectors, intentem una "normalització" dels noms d'estils.Münchner Helle, Münchner Dunkel, Schwarze, Wien, Märzenfestbier, Oktoberfestbier.
Cerveses d'abadia
Un estudi molt treballat sobre aquestes cerveses.
Estils de cerveses de blat:
Capítol 2 (Història)
Capítol 3 (Tipologia de les cerveses de blat del tipus bavarès)
Capítol 5 (Apunts sobre maceració)
Les cerveses STOUT
Capítol 02. Condicionants històrics
Capítol 03. De guerres, de salut i d'impostos
Capítol 04. Taxonomia
Capítol 06. Irish Extra Stout BJCP 15C
Capítol 07. Sweet Stout BJCP 16A
Capítol 08. Oatmeal Stout BJCP 16B
Capítol 09. Tropical Stout BJCP 16C
Capítol 10. Foreign Extra Stout BJCP 16D
Capítol 11. Imperial Stout BJCP
Les IPA
Notes històriques i generals sobre la India Pale Ale.
Història i tast en sèrie de set IPA significatives
Capítol 1 - Introducció
Capítol 2 - Les primeres IPA - Club cerveser El Llúpol
Capítol 3 - 100 anys més tard - Club cerveser Maquis
Capítol 4 - Els americans comencen a versionar la IPA - Club cerveser Can Navarra
Capítol 5 - La cursa cap als IBU - Club Cerveser DMR
Capítol 6 - La batalla dels IBU o «com més amarg, millor» - Club Cerveser DeHum
Capítol 7 - La IPA bifurca - Three Hops Craft Beer
Capítol 8 - Endolciment i espesseïment - Dual Hops
Capítol 9 - Conclusions i discussió
Les IPA al BJCP (2021)
Vi d'ordi anglès
Cerveses àcides
Cerveses de fermentació espontània (2)
Cervesa de fermentació espontània (3)
Cerveses àcides al BJCP 2021
Estil SAISON
Cerveses monàstiques
Cerveses AF belgues
Estils històrics
Opinió:
Estils clàssics. Contribució de Marc Roig.
Estils clàssics. Resposta a aquesta contribució (en la mateixa direcció)
Què és cervesa artesana o craft?
El terrer o "terroir" de la cervesa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada