19 de juny 2023

BJCP - 05A - Cervesa lleugera alemanya - German Leichtbier

 05A Cervesa lleugera alemanya (German Leichtbier)

Impressió general

Una cervesa alemanya de BF pàl·lida, altament atenuada, de cos lleuger amb menys alcohol i calories que una cervesa de graduació normal. Moderadament amarga amb aromes apreciables de malt i de llúpol. Una cervesa encara interessant per beure.

Aromes

Aroma de llúpol entre baixa i moderada, amb caràcter especiat, herbós o floral. Aromes entre baixes i mitjanes de gra/dolç o de galetes seques (cracker). Perfil net de fermentació.

Aspecte

Color entre palla i daurat clar. Transparència brillant. Cap d'escuma moderat amb una persistència entre mitjana a menys que mitjana.

Aromes en boca

Inicialment, aromes entre baixes i mitjanes de gra/dolç. Amargor del llúpol mitjana.  Aromes de llúpol entre baixes i mitjanes, amb qualitats especiades, herboses i/o florals. Caràcter net de la fermentació, ben madurada (en fred). Final sec amb un regust lleuger de malt i llúpol.

Còrpora

Cos entre lleuger i molt lleuger. Carbonatació entre alta i molt alta. Suau, ben atenuada.

Comentaris

Llançada al mercat principalment com a cervesa de dieta amb baixos hidrats de carboni, alcohol i calories. També coneguda com a Diät-Pils o Helles. Aquesta cervesa pertany a la categoria fiscal de les Schankbier [NDT: la més baixa]. Es poden fer variacions de la Leicht a partir de Weissbier, Kölsh i Altbier. Aquestes cerveses haurien de ser inscrites en la categoria de les Cerveses d'Estils Mixtos.

Història

Existien versions tradicionals com a begudes per a treballadors físics en les fàbriques i al camp. Però les versions modernes s'inspiren més en els productes populars americans de la mateixa categoria.

Ingredients característics

Com una Pils alemanya o una Helles: malt Pils continental, llevats de BF i llúpols del tipus Zatec/Saaz.

Comparació estilística

Com una Pils alemanya (5D) o una Helles (4A), amb menys alcohol, menys cos i lleugerament menys agressiva.

Dades tècniques

DI: 1,026 – 1,034
DF: 1,006 – 1,010
IBUs: 15 – 28
EBC: 4–10 (2–5 SRM)
Alc.: 2,4 – 3,6%Vol.

Exemples comercials

Beck’s Light, Bitburger Light, Mahr’s Leicht, Paulaner Münchner Hell Leicht, Paulaner Premium Leicht

Etiquetes

Graduació_baixa, color_pàl·lid, baixa_fermentació, madurada_en_fred, Europa_central, Estil_tradicional, família_cerveses_BF_pàl·lides, amarga, llupolada

Traducció

Albert Barrachina Robert

Nota final

Llicència de Creative Commons
Aquest text és una traducció al Català dels originals que són propietat del BJCP. El BJCP difon la Guia dels estils de franc. Per tant, nosaltres en difonem la traducció de franc. Dit això, les traduccions tenen autor. S'ha especificat a cada article.
PER TANT:
NO SERIA CORRECTE QUE US APROPIÉSSIU DE LA FEINA D'ALTRI. COM SEMPRE, ÉS MOLT FÀCIL: NOMÉS CAL CITAR ELS AUTORS ORIGINALS I ELS DE LES TRADUCCIONS. MOLT FÀCIL.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada