Saltem 100 anys
La «Maquis» és una cervesa artesana i casolana, produïda principalment amb malt ecològic. La capacitat de producció per lot és d’uns 50 litres, principalment de cerveses d’estils d’alta fermentació. Totes les produccions de cervesa Maquis són fetes en l’àmbit casolà. Disposem de tres fronts de producció repartits pel territori, tot i que el seu origen se situa en un grup eixit de la UAB, sorgit de l’assemblea de ciències de la facultat.Maquis es reclama d’una ideologia amb la qual combrego sense pal·liatius.
La cervesa que han produït ells vol ser una reproducció d’un exemplar del 1950, concretament de la possible IPA de McEwan’s. Aquesta versió devia patir enormement de l’escassetat d’ingredients posterior a la Segona Guerra Mundial. Pràcticament, això implica una reducció de malts i llúpols a la meitat. Aquesta cervesa devia tenir molt poc a veure amb la IPA que coneixem, fins i tot amb la clàssica.
A títol personal, voldria assenyalar que, de moment, el que NO apareix, són notes afruitades ni resines. O les notes afruitades que puguin aparèixer encara no són una aportació del llúpol.
TAULA DE TOTA LA SÈRIE
Albert Barrachina Robert
Professor d'anàlisi sensorial de la cervesa a la Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili
Professor d'anàlisi sensorial de la cervesa al curs de cervesa artesana de la Universitat d'Alacant.
Membre de l'equip d'Art Cervesers.
Jutge certificat BJCP des del 2015
Premi Steve Huxley 2020
Nota final
NOMÉS HEU DE TENIR L'HONESTEDAT DE CITAR TOTES LES VOSTRES FONTS, INCLOENT-HI AQUESTA, ENCARA QUE US FACI RÀBIA QUE ESTIGUI ESCRITA EN CATALÀ. TAMPOC COSTA TANT SER UNA MICA HONEST! PER ENDAVANT, MERCI.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada