DARK SISTER
Estil:
Belgian Black IPA. Entraria en la categoria d'especialitats belgues (16E)
Dades tècniques:
Cervesa elaborada per Bier Anders. No en puc dir res perquè està tot en neerlandès.Contacte broueria:
BROUWERIJ ANDERS!
Brouwerij Anders! NV
Stadsbeemd 1025
3545 HALEN
BTW BE 0833.970.564
tel. +32 (0)13 460360
@ info@bieranders.be
URL www.bierander.be
Contacte
Bier Project Brussels:
http://beerproject.be/
sebastien[at]beerproject.be: 0032/471633696olivier[at]beerproject.be: 0032/486244466
Ingredients:
Malts: Pale, Cara, Chocolat
Llúpols: Challenger, Smaragd, Citra
Ferment: Saison belga.
Alcohol: 6,6%Vol
CO2: 6,5g/L
Presentació: ampolla 33cL
Amargor: 45
Color: 120 EBC
Caducitat: 25-07-2016
Descripció:
En destapar:
Olors d'herba, llimona i xocolata negra.
Aspecte:
Escuma de densitat variable, tirant a fina, de color beix clar, molt persistent i formant bones garlandes.
Cervesa de color magenta/grana molt atractiu i diria que ben transparent. Les fotos no li fan justícia. En transparència és com ho he dit. Un altra cosa és que no sàpiga fer bones fotos...
Nas 1
Amb molta escuma, trobem un aspecte com d'urea, xocolata i llimona.
Sense escuma, podem detectar herba fresca i carxofa.
Els malts dominen el perfil general amb una mica de caramels i moltes melanoïdines (crosta de pa torrada, i altres coses rostides). Fins i tot podríem parlar d'un cert to cremat.
L'alcohol es nota una mica.
Hem de descriure un rerefons dolç amb aspectes fruitats difícils de precisar.
També cal parlar d'un toc d'agrella, quelcom de taronja i d'aranja.
Al final trobem un lleuger to de salsa de soja.
A mesura que avança el tast, va apareixent un perfil balsàmic, en especial mentolat.
El perfil general te bastanta bona entrada i conté principalment malt, potser quelcom de ferment. Aquest podria aportar també l'aspecte refrescant. El llúpol podria complir amb la mateixa feina.
Boca 1
Entrada agradable, no del tot fàcil però eficaç.
El cos és més aviat mitjà, un pèl superior.
L'efervescència és fina i discreta, potser un pèl baixa.
En boca també hem de descriure un fons permanent i important dolç.
Trobem un bon perfil cremat tot i que no s'anunciï cap malt cremat.
També cal descriure un bon toc de xocolata negra.
L'amargor va augmentant tot i que al principi queda molt poc evident. Es revela punyent, seca, metàl·lica i especialment fresca. És molt equilibrada i rodona i al final, acaba bastant intensa.
Es nota quelcom d'alcohol però res de dissolvent. Sí quelcom d'escalfor.
La cervesa és en general molt persistent. En aquesta persistència es manté el toc dolç, la nota cremada. També va augmentant una sensació cada cop més fresca.
Fàcil de beure, sense cap resistència notable, fàcil de pair. De complexitat mitjana i amb l'equilibri clarament decantat cap al malt però amb una molt bona compensació balsàmica.
Nas 2
La segona passada comença amb un bon toc de xocolata negra amarga, cafè, i bones notes d'agrella.
També van desfilant, aspectes de carxofa, d'herba tallada, de taronja i d'aranja.
Es troben notes florals sense definir, potser rosa.
Torna a aparèixer un important to balsàmic amb mento i/o eucaliptus però diria que sense resines.
Insistiria amb la nota de salsa de soja (moltes melanoïdines) mentre que val a dir que pràcticament no trobem caramels.
Eventualment, parlaríem d'un toc de pebre negre.
A mesura que va avançant el tast, la frescor va en augment fins al punt de destapar el nas!
Boca 2
Efervescència fina, potser més forta ara.
Notes amargues relacionades amb la sensació de cremat. També apareixen aspectes aromàtics cremats.
El cos queda mitjà, sense més.
L'amargor apareix aquest cop més intensa, més present i, tal vegada menys equilibrada i de qualitat una mica més rústega que en el primer tast. Tot i així es manté en un molt bon criteri de qualitat barrejant-se amb certa fortuna amb l'acidesa general.
A la llarga, l'amargor va perdent força i s'acaba en un cert aspecte moderadament sec.
Com abans, hem de descriure un toc permanent de fons dolç. També es pot notar un aspecte lleuger d'alcohol. Però sense dissolvent.
El final de tot desenvolupa un to balsàmic en augment amb forts aspectes de menta. Molt refrescant.
Impressions generals:
El conjunt és d'entrada fàcil, gràcies a la nota balsàmica queda molt fàcil de beure i fàcil de pair.
Queda bastant ben compensat, molt persistent i presenta un final molt més equilibrat del que podríem esperar. Cervesa eminentment evolutiva.
L'etiqueta ens avisa que es tracta d'una Dark, o sigui "fosca", no negra. I així queda visualment, de color magenta i gustativament molt poc cremada. L'acidesa i el balsàmic promouen la fàcil bevibilitat i ajuden també a passar la set de forma eficaç.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada