29 d’abril 2013

Cerveses d'abadia - Westmalle - Historia 1


Westmalle

(Abadia de Nostra Senyora de la Trappe del Sagrat Cor)

Situació:

L'abadia de Nostra Senyora del Sagrat Cor es troba en les planes del Nord-Est d'Anvers, en el municipi de Westmalle, al sud-Est de Breda. Crec que aquesta zona és coneguda com a "baixa Bèlgica" perquè es constitueix de planes bastant a prop del nivell del mar.
En aquesta zona hi ha tres municipis emparentats onomàsticament: Melle, Westmalle (Malle de l'oest) i Oostmalle (Malle de l'Est).


L'abadia de Westmalle va ser la primera abadia Trappista que es fundà a Bèlgica després de la independència d'aquest país en 1830, independència que usà entre altres coses per decretar la llibertat de culte que, des de la Revolució Francesa, havia deixat d'existir en aquest territori.

- Història de l'Abadia - Els orígens

www.trappistwestmalle.be
És a causa (o gràcies) a la Revolució francesa que hi ha una abadia a Westmalle. En efecte, la Revolució havia suprimit tots els monestirs de França. Un grup de monjos francesos de l'Abadia de Nostra Senyora de la grande Trappe, es va refugiar a Suïssa, a la Val-Sainte, sota la direcció de Dom Augustin Lestrange. Això va passar a l'abril de 1791. Havien convingut amb el senat de Fribourg que la comunitat no passaria dels vint membres. Però l reputació de santedat dels nous monjos va atraure una gran quantitat de postulant i la comunitat es va haver de plantejar la fundació d'altres comunitats.
Dom Augustin de Lestrange - www.cistopedia.org

Llavors, Dom Augustin va decidir promoure una migració de monjos als Estats Units, on el catolicisme estava fent progressos. El 28 d'agost de 1793, es van posar en camí tres religiosos: Dom Jean Baptiste, cellerer de Valsainte, Dom Eugène de Laprade, antic patge a la cort de Lluís XVI, que havia fet el seu noviciat de Nostra Senyora de la Grande Trappe a Soligny abans de la revolució, i finalment un "frère donné", Jean-Marie de Bruyne.

Mentre feien parada a Gant, durant una gira de missions de captacions d'almoines per al monestir de la Valsainte, abans de marxar cap als Estats Units, aquests tres religiosos van entrar en contacte amb Monsenyor Nélis, bisbe d'Anvers que els va comunicar que seriamolt feliç de tenir Trappistes a la seva diòcesi i els va demanar que s'instal·lessin allà.

Els religiosos tenien per missió anar als Estats Units. No se'ls havia encarregat la fundació d'un monestir a Bèlgica, de manera que van haver de consultar al seu abat (recordem que els religiosos feien vot d'obediència), el qual els va permetre satisfer els desitjos del prelat.

Un ric comerciant, el Sr De Wolf, va obrir una subscripció que va permetre comprar, a 16 quilòmetres d'Anvers, a prop de Westmalle, un terreny fèrtil per a l'establiment d'un monestir, que va ser conegut com el " Nooit Rust ", és a dir," Mai cap repòs "... de tant com eren ingrates les seves terres. I llavors, tot va poder començar ...
Article següent. La fundació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada