20 de maig 2015

Fitxa col·lectiva de degustació - PETERS - Kölsch

Peters Kölsch 

Tast col·lectiu

Només he rebut cinc participacions a l’avaluació: Marc R(no l'he pogut obrir), Helena, Mikel, Ariel, Marc C.
Els números NO corresponen a aquest ordre.

General: 

1.- Se presenta en una botella de cierre de anilla y va etiquetada exclusivamente en Alemán (lo que no es problema) pero la cantidad de información que se indica es mas bien escasa y no indica el lote de fabricacion. 
En los ingredientes indica que se ha utilizado malta de trigo y que usan lúpulo y extracto de lúpulo. 3.- Lot: L3 – Caducitat Juny 2015. Sense pòsits. 

En destapar 

1.- Al destapar ha venido un punto de nota azufrada como las cerillas pero que se va rapidamente. Me ha dado despues durante toda la cata unas leves notas con algo de azufre pero mezclado con pan recien hecho, por lo que creo que puede ser de la levadura. No era algo persistente, sino una pincelada. En una ocasion me dio un punto de olor como a cera pero no se repitió. 
3.- Aromes a malts, brioxeria i cotó de sucre. 
4.- En destapar apareix una mica de sofre (llumí cremat). Trobo un punt cítric (llimona àcida). També noto cert toc a blat de moro.
5.- Gra i crosta de pa principalment.

 Aspecte 

1.- Al servirla ha salido bastante espuma pero poco persistente, se disipa rapidamente y queda un producto muy limpio, con color entre paja y dorado, transparente y agradable a la vista. 
2.- El seu color es daurat clar i és completament transparent i cristalina. L’escuma és blanca i abundant però poc duradora, la cervesa és realment bonica de veure. 
3.- Cervesa de color daurat pàl·lid. Molt transparent, a l'hora brillant. Escuma blanca, poc abundant i molt poc persistent. Bombolla gran, abundant en un inici. 
4.- De color groc palla, transparent, el cap d'escuma és blanc i perdura poc.
5.- Cervesa daurada, perfectament transparent. L’escuma és blanca, poc persistent, i no presenta adherències. És fina i cremosa.

Nas 

2.- Cervesa amb aromes de pa, blat de moro, herba, vi blanc i cava. També trobo fruites com llimona, pera, poma i raïm. 
3.- Mel i crosta de pa. En copa tancada, un rastre sulfurós. 
4.- Apareix la mel, fruita (poma golden) i pa de pagès.
5.- Galetes salades, massa fresca de pa. Punt cítric, herba (refrescant) i un fons llunyà de mel que s’accentua a mesura que avança el tast. Insistint, oloro pa recen fet (com anant a la panaderia). Noto diòxid de sofre (SO2). També certa picor al nas, potser deguda també al sofre o potser al CO2 mateix. Destaca un sorprenent punt de vi escumós (cava, xampany).

Boca 

1.- En boca me ha dado notas de pan tierno, como dije antes, notas de hierba o flor (discreta), un punto vegetal que no llego a clasificar bien. Tiene un amargor bastante balanceado de buena calidad y que no sobresale. En boca la carbonatacion se hace presente, alargando la cerveza y llenando la boca. Una cerveza muy bebible, con un final seco y ligeramente metalico (de hecho te da una sensacion muy parecida a la de beber agua de vichy catalan) 
2.- En boca trobo un perfil aromàtic molt similar al trobat en nas però hi podria afegir galeta i flor blanca. El cos es mitjà-baix i la carbonatació alta però ben ajustada. És una cervesa molt rodona, ben composta i equilibrada, te un inici dolç i refrescant que deixa pas un equilibri d’aromes per acabar amb un final sec i amarg molt elegant. 
3.- Olors semblants, potenciant la mel. Gustos molt suaus a gra, pa dolç. En menor mesura, almívar. Amargor baixa-mitja a l'inici que va desapareixent ràpid. Final lleugerament dolç. Cos mig-baix. Efervescència mitja amb carbonatació inicial alta que s'esvaeix. 
4.- Crosta de pa, pell de raïm i pipa de carbassa. L'amargor és seca, herbal. Té un punt picant i un xic mineral. Molt al final trobo castanya confitada. Cervesa suau, de cos baix, mitja carbonatació.
5.- El sabor és molt subtil. Domina el gra (mel i pa fresc). Un punt de carmel es fa també present,
tot i que de manera discreta. L’alcohol, pel poc que hi ha, escalfa. Hi ha un punt herbal o floral  
subtilíssim, quasi imperceptible.
Cervesa de cos baix, subtil, lleugera i vivaç. Es podria qualificar inclús d’ “etèrea”. No és dolça, però tampoc destaca per ser especialment seca. No és aspra. És efervescent, però no arriba a ser picant. L’amargor és discreta, justa per balancejar el perfil del malt. 

Impressions generals: 

3.- Cervesa amb "bevibilitat" mitja-alta. Refrescant i poc persistent. S'han trobat poc matisos. Cervesa equilibrada. Bastant plana. No s'ha trobat cap presència aromàtica de llúpols ni afruitats. 
4.- És una cervesa fàcil de beure, suau. Equilibrada i refrescant.
5.- Aquesta cervesa destaca per la seva bevilitat. He tingut sempre la sensació que la podria beure a litres. No es fa pesada (és molt digerible/digestiva) i passa molt bé la set.
És una cervesa força plana, tot i que alguns aromes com la mel s’expressen amb més intensitat a mesura que s’escalfa.
No és una cervesa llarga, però tampoc es dissipa al moment. L’equilibri és total: la dolçor, lleugeríssima, queda compensada per la subtil i agradable amargor. Res despunta, cap sabor, cap aroma ni cap element de la córpora. La sensació de conjunt també és important. Tenim davant una cervesa clarament mesurada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada