Les primeres cerveses
http://www.scourmont.be/histoire/frames07.htm |
No se sap exactament quan aquesta cervesa embreada fou posada a la venda, però sembla que va ser al voltant de 1875. En vanvi sí sabem en què es diferenciava de l'altra: s'untava l'interior d'un barril amb quitrà (o brea) i després s'abocava la cervesa forta! Tampoc se sap per què es va fer aquesta cervesa.
El que va ajudar a assegurar la reputació de la cervesa forta trappista va ser l'anàlisi que en van presentar els metges i els químics més distingits. D'aquí li van venir les designacions de "cervesa de salut" o "trappistine" (amb el -ine final que correspondria al nostre sufix -ina que s'aplica a moltes medecines).
Els resultats d'aquestes anàlisis es resumien en general de la següent manera:
"beguda higiènica, molt nutritiva, i absolutament lliure de drogues o materials falsos, i que es conserva més de deu anys."
El pare Grimaud va assenyalar poc després de 1904 que llavors encara, molts dels clients usaven aquesta beguda sota prescripció facultativa i que se'ntrobaven en molt satisfets.
"Resulta que moltes saluts li deuen la recuperació."Capítol següent
Capítol precedent
Cerveses d'abadia Taula de matèries.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada