16 d’abr. 2014

Fitxes de degustació - GRUIT/GRUUT Wit

GRUIT/GRUUT Wit



Fitxa tècnica:

Alcohol: 5% Vol
Presentació: ampolla 33cl
Caducitat: 22/10/2014
Lot A296
Temperatura de degustació: de 12ºC en amunt. (fins a 18ºC)

Adreça

Ghent City Brewery Gruut
Grote Huidevettershoek 10
9000 Gent
Bèlgica

Descripció:

En destapar:

Olors cítriques pronunciades, notes de pa fresc i quelcom de farina.
Aspecte
Cap d'escuma blanc, generós, bastant dens, persistent i formant garlandes.
Cervesa de color groc clar, lleugerament tèrbola.

Nas 1

Clares olors de llaminadura. També olors de pa i de farina prou importants.
Nota dolça molt lleugerament caramel·litzada. Núvol de sucre de fira.
També es poden apreciar olors de gra i de farina. Potser quelcom de palla.
Al darrere de tot això, hi ha un toc àcid de fruita verda i quelcom lleugerament herbós. Potser grosella verda.
Al cap d'una estona d'ensumar, se'm fa molt evident un toc de saponària.
De moment no identifico cap mena d'herba. Tampoc trobo cap mena d'espècia tot i que d'una Wit, esperaríem quelcom de Coriandre.
En aquesta passada, domina el cereal i els elements que en depenen.

Boca 1

En primer lloc, a aquesta temperatura, el cos es manifesta entre mitjà i un pèl més fort. Apareixen de seguida les olors de llaminadures i quelcom que recorda una mica la colònia.
L'efervescència és francament fluixa, quasi nul·la. Un pèl més hagués estat bé.
L'aspecte àcid no apareix de seguida. I ho fa molt poc i molt a la llarga.
Les aromes resulten més fluixes però es poden citar la farina i el pa.
Cal destacar especialment un toc salat ben apreciable. Per altra banda gens molest.
El final s'allarga una mica, no és especialment persistent, i el final presenta una lleugera sequedat.
Amargor nul·la.
No trobo ni coriandre ni taronja.
Tal vegada sobresurt una mica l'alcohol, a moments.
Potser s'aprecia un lleuger toc d'oxidació (pols) i quelcom molt llunyà de SO2.
La sensació general és refrescant (fins i tot en calent) i molt passadora. Molt fàcil de beure.
En general trobo un perfil discret, fins i tot una mica tímid.

Nas 2

En aquesta segona passada, apareix fortament plàtan i també, molt més amagat, un toc de SO2 que desapareix molt ràpidament.
Com era d'esperar, tornen les olors de forneria amb farina, pa i galeta.
Bona nota de fons i permanent de llaminadura.
La nota de saponària es torna a manifestar però molt més fluixa. Potser trobaríem un toc amel·lat, però molt poc.
Fresca nota cítrica, fins i tot a bona distància del got.
En forçar una mica, remenant, trobo clau d'espècia.
Per tenir només un 5% en vol d'alcohol, trobo l'alcohol més destacat del compte. Amb l'alcohol, venen notes herbals però no es poden identificar.
Al final del tast, trobo alguna cosa de vainilla i també una nota de camamilla.
En aquesta segona passada en nas, el que domina és la llaminadura.

Boca 2

Ben apreciables la llaminadura i el toc dolcet.
El cos és mitjà o un pèl més fort que això.
L'efervescència segueix essent quasi nul·la.
Tornen a aparèixer les aromes de forneria amb pa poc fet i galeta.
Notes fresques difícils d'identificar però ben presents. Insisteixo amb la camamilla.
Acidesa només molt a la llarga.
Amb el pa, venen notes cítriques. Només llimona. O potser molt lluny, quelcom de mandarina.
Cal descriure la persistència de la nota salada.

Impressions generals.

En un primer pas, aquesta cervesa em semblava de perfil molt baix, quasi insulsa, sense personalitat. Reviso a l'alça la meva impressió. Segueix essent molt discreta, per no dir tímida, però una degustació més acurada posa en evidència elements que ràpidament i en fred passen per alt.
La cervesa és interessant per evolutiva i pels detalls curiosos que ofereix.
En general és una cervesa molt fàcil de beure tot i que no acaba de passar bé la set. És de factura correcta, apreciable, professional i no presenta defectes notoris.
Val la pena parar-s'hi una estona però requereix un esforç d'aproximació atent i delicat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada