09 de juny 2014

Fitxes de degustació - Hort del Barret - TAM

Hort del Barret - TAM


El projecte

L'Hort de Barret és un de tants productors que no tenen fàbrica pròpia i que solen doncs produir les seves receptes en instal·lacions alienes. Pel que he pogut llegir, el projecte arrenca des de la elaboració casolana. També ens ha semblat observar que el "centre" de l'activitat es situa a Granollers. Però no sabem res més.

L'estil:

Scottish Heavy (ref al nostre blog i al BJCP)
Per més informació sobre l'estil, recomanem la lectura de l'article de Alberto Benavides al Bars & Beers nº21, pàgines 58, 59 i 60.

La cervesa

Dades tècniques:

Alta fermentació.
Elaborada el 25/03/2014
lot: 14/86
Registre sanitari: 30.012304/B
Presentació: ampolla de 33cl.
Alcohol: 5,5%vol.
Ingredients:?

Descripció:

En destapar:
Olor de pa, de gra i de pasta crua de pa.
Aspecte:
Bona escuma densa i persistent uqe forma garlandes.
Cervesa transparent de color d'ambre.
Nas 1
En priemra instància, trobem na forta olor de llúpol amb resines i quelcom de fruita tropical sense definir.
Es poden percebre també i sense massa dificultat olors de gra i de farina així com lleugeres notes de galeta.
Apareix fugisserament un lleuger perfil de fruites roges sense definir.
A moments, es pot notar l'alcohol.
Allargant el tast, podem descriure quelcom de terra i un no res de saponària.
El perfil general olfactiu és força interessant, mitjanament complex amb domini del malt.

Boca 1
L'efervescència és més aviat baixa, i el cos queda prou consistent. Es nota la olor de l'alcohol i un toc de fusta. En rerefons, es distingeix un aspecte de bicarbonat que queda una mica fora de to.
També podem decriure notes de caramel poc fet i aromes florals entre les que podem parlar de gerani d'olor. Es dóna un aspecte fresc ben compensat que fa la cervesa bastant bevible.
L'amargor es manté a nivells discrets d'acompanyament.
El tast és llarg, amb un aspecte dolç persistent acompanyat de notes d'herba fresca.
El final és lleugerament sec.

Nas 2
En segon tast, es poden descobrir aspectes de caramel, de pa torrat i de llevat fresc.
L'alcohol es nota prou i fins i tot trobem notes lleugeres de dissolvent i de saponària. L'alcohol, barrejat amb aromes d'herba fresca pot recordar l'aigua de colònia.
Val la pena posar en evidència la sensació d'herba molt fresca o de saba de gramínia.
Altrament podríem esmentar un aspecte de llaminadura així com tocs florals de rosa i de gerani.
Olfactivament, aquesta cervesa és força interessant, malgrat el dissolvent (que, tot s'ha de dir, és molt i molt discret), mitjanament complexa i agradable.

Boca 2
En boca molesta una mica el toc mineral de bicarbonat. Es poden descriure aromes de cafè, de pa torrat i notes lleugeres fruitades acompanyades d'un agradable i refrescant perfil refrescant com de menta (sense que faci olor de menta realment). Altrament també cal citar el pa fresc i la pasta crua de pa.
Hi ha poca efervescència però el cos és respectablement rodó.
L'amargor és discreta tot i que més forta del compte per l'estil, i va augmentant amb el temps que tenim la cevesa en boca.
La cervesa ofereix una llarga persitència marcada per un continu toc dolç amb molt poca amragor.

Impressions generals:
El perfil dominant general és el del malt, queda clar. El llúpol és discret però encara massa present per a fer una scottish heavy exemplar. Però és una versió molt acceptable i prou ben construïda.
Una cervesa igualment interessant en nas com en boca, bastant passadora, prou ben compensada i que passa la set amb certa eficàcia. Llàstima del toc bicarbonatat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada