07 de setembre 2013

Fitxes de degustació - Domus - REGIA

Domus
(Toledo)

REGIA
Domus Regia


La broueria.

Petita, recollida, original, pràctica ... són alguns dels qualificatius que poden definir la fàbrica DOMUS, són menys de 120 metres quadrats per a totes les instal·lacions i magatzems, però donen molt de si. Gràcies a l'experiència en petites elaboracions pilot al llarg de diversos anys, han pogut dissenyar des del principi tots els elements que la componen, partint d'un local en brut en el qual no hi havia aigua, sanejament, llum, parets i ni tan sols sòl.
Les seves petites dimensions van obligar a organitzar mil·limètricament l'espai i aprofitar al màxim tots els recursos de què disposàvem. El resultat és un sistema amb un diagrama de flux lògic en el qual tots els passos estan perfectament ordenats. Tots els dipòsits, maquinària i conduccions són d'acer inoxidable alimentari, que permet la millor neteja i desinfecció en CIP abans i després de cada elaboració. Els dipòsits i la seva distribució són de disseny propi, així com l'original línia de reciclatge d'ampolles, amb la qual intenten ajudar al medi ambient.
També ecològic és l'estalvi d'aigua i energia amb dos circuits tancats de recuperació d'aigua calenta.
Espero tenir més informació per oferir al lector quan hagi pres contacte amb els responsables.

Contactes:

http://www.cervezadomus.com
Cervezas Domus S.L.
C/Rio Jarama, 104b
Complejo industrial Margarita. Nave B16
45007 Toledo
925230362

La cervesa:
Estil?
Alcohol: 4,3%Vol.
Lot: D03/260 13 (no es llegeix bé)
Caducitat: febrer 2014
Presentació: ampolla de 33cL.

Descripció:

No hem pogut determinar el que oferia la cervesa en destapar perquè hem tingut un "accident" i se'ns ha escampat cervesa per tot. He de dir, però que sospito que és culpa meva: L'ampolla no s'ha guardat en posició vertical...

Aspecte:

Escuma de color beix clar, molt densa i persistent. Forma adherències.
Cervesa de color carabassa/marró, tèrbola i amb bastantes concrecions en suspensió.

Nas 1:

En fred no es nota gaire cosa. Malgrat això, hem pogut identificar fugisserament una nota de caramel, un punt de cremat. Ha estat molt més fàcil trobar una bona olor de taronja.
Taronja
Passada la fredor, el perfil general es fa més suau. Apareix un lleuger toc d'ortiga acompanyat en rerefons de notes fruitades subtils. Trobaríem poma, pera i figa fresca.
Figues fresques
Altrament, es pot descriure quelcom de mel, especialment un mel més aviat clara.
Cal remarcar també una nota discreta de saponària.
Al final, quan el got ja està més escalfat, acabem trobant notes de caramel i un no-res de fusta. Sigui com sigui, domina una mica la poma. Podem parlar d'una cervesa especialment equilibrada.

Boca 1:

Olors cítriques principals: llimona i, sobre tot, mandarina. Al darrera, es poden distingir alguns caramels gairebé cremats.
L'efervescència és notable i important.
Es perceben olors de crosta de pa i quelcom de pasta de pa crua
Un pa ben cuit
L'acidesa només apareix a la llarga i de forma moderada.
L'amargor està molt ben ajustada. Tot just es nota un aspecte una mica sec.
Amb la cervesa més estona en  boca, es pot descriure millor el perfil del malt amb els seus aspectes de pa, crosta de pa i molla de pa. Hi ha més torrats.
Al final, potser trobaríem més acidesa que amargor compensades per un lleuger toc dolç i alhora sec molt encertat.
Pinassa
El retorn transporta herba i alcohol malgrat el títol baix d'aquest component. A la llarga, aquest retorn es tenyeix d'amargor. Però tot plegat, és un retorn discret i amable. Res aclaparador.

Nas 2:

En aquesta segona passada, podem descriure un lleuger perfil de fusta de Pi o, potser millor, de pinassa (la pinassa fa una fantàstica olors de resina i de mel barrejades!). També podem parlar de pasta crua de pa i de crosta de pa ben cuita.
Tornem a discernir un punt discret de saponària acompanyat de caramel bastant torrat i de mel.
Herba sabonera
Les fruites que es podrien identificar serien la poma, ben madura, potser fins i tot "macada".
També es manifesta un puntet de palla.
I finalment parlaríem d'alguna fruita tropical, molt aromàtica i dolça, però no es pot identificar.

Boca 2:

Bones olors fruitades: llimona, mandarina, poma i pera.
Pera
L'efervescència ha perdut molta força i ara es mou en una intensitat "normal". També cal dir que és molt menys picant.
El cos és mitjà tot i que jo tendiria a descriure'l com una mica per sobre de la mitjana.
L'acidesa es nota, però fluix i només a la llarga.
Aquest cop, trobem caramels, però no apareix la mel.
Existeix una nota floral però és molt discreta i no aconseguim identificar-la.
Astringència, no; Aspror, no; diacetil, no; DMS, no.
El glop és més aviat llarg i es manifesta un retorn una mica dolç i sec alhora. En el retorn (en un tast posterior), hem trobat un bon perfil de panell de rusc!
Panell de rusc

Impressions generals:

Un cervesa molt fàcil de beure, molt passadora i que passa bé la set. Una composició molt ben aconseguida, agradable, ben compensada, tota en finesa i elegància. De lluny, la DOMUS que prefereixo. Només discutiria la presentació. I per ser just, ni tant sols això donat que, segurament, el responsable he estat jo.
Recomano escoltar un disc del Django Reinhardt (amb en Stephane Grapelli). Una combinació definitiva.



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada