25 de juny 2013

Fitxes de degustació - MIKKELER - HAPPY LOVIN' CHRISTMAS

Mikkeler - Happy lovin' Christmas

La broueria:

L’experiència cervesera d’aquesta broueria va començar a la cuina de casa on un professor de matemàtiques i física va començar a fer experiments culinaris cervesers. Al cap de vuit anys, i després de nombroses aventures, la broueria Mikkeler exporta a 40 països.
La filosofia general del projecte posa l’accent sobre el desig de brouar cerveses d’alta qualitat amb els ingredients adequats. També es dóna importància a la creativitat: l’objectiu és que la cervesa (o almenys la seva) pugui ser a taula una alternativa a qualsevol vi o cava.
Les cerveses Mikkeler són elaborades a la cerveseria De Proef, Lochristi-Hijfte, Bèlgica. Algú m'ha dit que no només a De Proef. És possible que participin altres broueries en l'aventura.

Adreces:
Vesterbrogade 20, 1.th.
DK-1620 Copenhagen V
Denmark
+45 33227997
 mikkel@mikkeler.dk
http://mikkeller.dk/ 

La cervesa:

Dades bàsiques:

Cervesa d'hivern o de nadal. Guia d'estil: BJCP (Christmas/Winter speciality Beer)
Alcohol: 7,8%Vol.
Presentació: 330mL.
Caducitat: 30-08-2013
Tast: 02-06-2013

Descripció:

En destapar:

Fortes olors d'herba i de planta grassa.

Aspecte:

Escuma molt densa, cremosa i persistent de color lleugerament tenyit i formant bones garlandes.
Cervesa transparent amb impureses en suspensió, de color daurat un pèl ambrat.

En nas 1:

Bones i fortes olors d'herba amb notes lleugerament caramel·litzades. Notes moderades de ferment fresc acompanyades de tocs de pebre negre. Olors florals de baladre rosa.
Baladre rosa
Confirmem el pebre negre, bé, apreciable.
A mesura que s'escalfa la cervesa, el malt es va fent més evident.
També podem descriure notes de colònia. L'alcohol és també prou evident.
Finalment, hem d'apuntar pics de pols.

En boca 1:

Cos notablement consistent, bona viscositat.
Amargor feble però ben present i en augment. Olors de caramel i notable perfil d'alcohol. Aromes de tall d'herba grassa però no molt fortes.
Cactus tallat
L'amargor és curiosa: no és especialment forta però la seva presència és molt llarga, principalment metàl·lica i un pèl seca. No s'acaba d'integrar del tot en el conjunt, però l'intent és bastant acceptable.
No és una cervesa especialment passadora, es resisteix una mica.
El retorn és amarg i ve acompanyat de notes de caramel.

En nas 2:

Amb molta escuma, tot es queda dins, amb prou feines es nota res!
Passada l'escuma podem descriure olors de pa de pessic dolç i un malaurat punt de diòxid de sofre (llumins). Tot just es pot notar, però hi és.
Olors de caramel poc cremat, un punt de melassa, herba, resina (poca), notes de ferment, pebre negre.
Melassa
També podem endevinar un lleuger toc fruitat que s'assemblaria a l'albercoc i un altre, de tipus tropical com ara mango. També hem de parlar de la nota de pols que no desapareix i podria delatar una certa oxidació del producte.

En boca 2:

Notable perfil d'olors dolces. Es pot trobar caramel poc cremat i cotó de sucre de fira. L'amargor comença amb discreció i va augmentant. D'acidesa no en detectem i d'astringència tampoc.
El cos és notable, clarament per damunt de la "norma".
L'amargor, un cop ha accedit a la seva màxima expressió, és el principal element de la persitència.
La cervesa presenta una mica de resistència deguda a l'amargor que, a la llarga, es fa forta i punyent.
No passa gaire la set.

Impressions generals:

Una cervesa bastant interessant, amb un final excessivament amarg i amb un perfil de malt un pèl insuficient per a una cervesa de Nadal (i sobre tot tenint en compte el fort perfil de llúpol). Des del meu punt de vista, faltaria el toquet vinós freqüent en aquest estil de cerveses. Cal però ressaltar una molt bona factura, tot i que no acaba d'estar del tot ben lligada.
Llàstima de l'aspecte poc net (concrecions en suspensió).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada