08 de febrer 2015

Fitxes de degustació - ALEGRIA - Del Valle

Alegria

DEL VALLE

Contacte:

http://www.cervezasalegria.com
c/ Sequia Segón Braç 44
46470 Massanassa - València

No sabem res d'aquesta empresa. El seu propietari va participar al curs d'especialització en cerveses artesanes de la Universitat d'Alacant. Ens va entregar tres de les seves cerveses i ací teniu la primera avaluació.

Estil de la cervesa:

KÖLSCH
Al nostre blog. BJCP.
El que estem en disposició d'esperar:
Paladar suau i rodó amb un equilibri delicat entre els aspectes suaus però ben atenuats del malt, el fruitat endolcit gairebé imperceptible del perfil del ferment, una amargor entre mitjana i baixa que comporta una delicada sequedat lleugerament picant al final (però sense aspror en el reregust). Les aromes de llúpols nobles són variables, i la seva intensitat pot ser entre baixa a moderadament alta; en la majoria dels casos són entre mitjanament baixes a mitjanes. Un parell d'exemples (Dom és el principal) presenten un toc dolç de malt en primera instància. Algunes versions poden tenir uns molt lleugers aspectes minerals o d'aigües sulfuroses o de llevat que accentuen l'equilibri entre la sequedat i les aromes. Algunes versions poden tenir un lleuger gust de blat, encara que això sigui molt rar. Altrament, és una cervesa molt neta, sense diacetil ni alcohols de fusel. 

Dades tècniques:

RGSA: 30.012400/NA
Alcohol: 4,8%Vol.
IBU: 24
EBC: 7
Presentació: 33cl
Caducitat: 10/09/2015

Descripció:

En destapar:

Olors cítriques i de pa.

Aspecte:

Escuma ben blanca, densa, mitjanament persistent i formant molt bones garlandes.
La cervesa és de color groc daurat clar, brillant i transparent.
Hi ha pòsit. Però no es manifesta d'entrada.

Nas 1

Olors de gra, de pa. Concretament de crosta poc feta i de molla, tot molt fresc.
Molt lleuger fruitat sense identificar. Potser llaminadura o potser pera.
Molt lleugeres olors florals, quasi res.
En forma testimonial, notes cítrica o de grosella i potser molt perdut al fons, quelcom de maduixa.
El perfil olfactiu general és completament i absolutament el que ha de ser una Kölsch. No s'espera que sigui complex. En canvi, sí que se li demana que sigui perfectament homogeni i dens.

Boca 1

Efervescència fina i elegant.
Toc molt lleugerament saladet. No s'assembla a res de bicarbonat.
Les aromes en boca són més consistents. Trobem gra, pa de baguette amb tocs molt lleugers florals i fruitats impossibles d'identificar.
Amargor seca alhora que rodona, molt moderada, integrada.
Trobem una certa acidesa un pèl més desenvolupada del compte tot i que molt discreta, una mica cítrica però gens punyent ni molesta.
El cos és més aviat lleuger, una mica més fort potser.
No trobem cap rastre de dolçor.
Olors d'herba quasi nul·les però presents. Bona sensació de frescor.
El final és entre sec i àcid, tot molt moderat i ben mesurat i mitjanament persistent. En aquesta persistència final, es pot descriure quelcom pastós que recorda la massa crua de pa.
El conjunt és força bevible i molt fàcilment digestible.

Nas 2

Comencem amb una lleugera olor de ferment fresc i toc d'agrella quasi nul.
En aquesta segona passada notem una mica més el perfil del llúpol. No és res especialment intens però podem descriure herba fresca, una mica de carxofa i quelcom balsàmic sense identificar.
El perfil del malt també és més generós i ofereix gra, massa crua de pa, pa de baguette molt fresc en el que es pot distingir entre molla i crosta molt poc feta, tot molt fresc.
Forçant, es pot trobar un perfil de cendra i de fusta. Però és forçar molt. En aquest cas simplement havia tapat el got amb un posa vasos. Després, com que no em creia el perfil que trobava, he canviat de cobertura i he trobat el mateix.
El conjunt general olfactiu és molt net, sense defectes coneguts i perfectament integrat.

Boca 2

En boca sobta primer una acidesa cítrica general, no gens intensa però ben perceptible. Cal dir que no tapa en absolut els altres estímuls sensorials.
Acte seguit trobem olors de forneria clara però prèviament devem citar un notable perfil de mel. Parlarem doncs de gra, un toc de palla i molta molla de pa molt fresc, acabat de sortir del forn.
Notes refrescants balsàmiques que combinen bé amb l'acidesa subjacent com d'agrella i menta barrejades. Alguna cosa d'herba però quasi res.
El cos és entre lleuger i mitjà, molt accessible. No presenta cap resistència, no pesa gens. És molt fàcil de beure, passa molt bé la set.
Es podria confondre amb una Pils, però és una mica més densa i un pèl menys seca.
L'amargor és llarga, poc intensa i conforma la persistència.

Impressions generals.

Una Kölsch molt fina, molt elegant i molt ben aconseguida. Presenta una paleta sensorial absolutament adequada a l'estil amb la originalitat d'una tènue acidesa fresca i acidulada alhora que rodona i equilibrada.
El final manifesta una sequedat llarga molt més moderada que la de una Pils.
En conclusió, parlaríem d'una composició molt ben integrada que opta per l'equilibri i l'elegància.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada