EL DESNARIGADO
El 23 de març de 1957, en acte presidit pel Tinent General Alfredo Galera, Governador General dels Territoris de Sobirania, s'inaugura a Ceuta la fàbrica de cervesa "Africa Star ". Després de trenta-cinc anys de producció i satisfaccions per als ceutins, tanca definitivament les seves portes a l'octubre de 1992 , posant punt i final a la indústria cervesera local.
De l'esperit d'aquells emprenedors neix el 2013 " CEUTA STAR ", la primera cervesa artesana 100% produïda íntegrament a la ciutat de Ceuta.
Sobre el nom de la cervesa:
Contacte:
Plaza Rafael Gibert, 24,
Ceuta 51001
956512097
Dades tècniques:
Possiblement cervesa d'AF.
Alcohol: 4%Vol
Presentació: ampolla 330ml
Lot: 00 0050
Consum preferent: 09-2916
Ingredient especial: mel
Descripció
(En castellano más abajo)
En destapar:
Forta olor de mel i alguna cosa de llúpol (potser resina).
Aspecte:
Generosa escuma blanca, mitjanament persistent. Bombolla variable principalment mitjana a grossa.
Cervesa molt transparent de color groc.
Nas 1
Fortes olors de llúpol sobre fons de malt.
El perfil de llúpol inclou aspectes d'herba i notes florals sense identificar. Al principi es pot descriure un toc resinós que desapareix ràpidament tot i ser ben notable.
El malt aporta notes de galeta, de pa de pessic, farina i gra. En aquest ordre. Al final també podem descriure tocs de massa crua de pa.
El perfil de la mel sembla planejar sobre el conjunt. És prou intens i, segons com, tendeix a semblar-se a quelcom de llaminadura. Aquesta nota de mel inclou un lleuger perfil dolç.
Boca 1
Cos molt lleuger i efervescència considerable. Un pèl per sobre del que és habitual. Però compleix amb la funció de refrescar i de donar un perfil general de "fàcil" entrada.
Amargor discreta, rodona de bona qualitat i ben present (una cosa és "intensa" i l'altra "present". El primer terme parla de força mentre que el segon ens diu que, encara que no sigui fort, la seva presència és notable).
Aquesta amargor aporta frescor balsàmica gairebé immediata, sequedat a la llarga i algun aspecte metàl·lic d'intensitat controlada. No apreciem res punyent. Tampoc inclou cap mena d'astringència.
Aquesta amargor és molt llarga i s'estén fins en el retorn, i més enllà i tot sense augmentar en intensitat.
En aquesta fase, el perfil del malt queda molt discret, potser excessivament, i la mel es manifesta amb molta timidesa. Molt a la llarga, acaben apareixent notes de gra i de magdalena.
El conjunt és molt fàcil de beure i de pair. Passa molt bé la set.
Nas 2
Amb molta escuma, l'aroma és neta, no conté cap compost del sofre.
En aquesta fase, el que sobresurt, és la mel. No és un perfil que domini especialment, però en un conjunt d'intensitats discretes, es fa bastant evident.
El llúpol es manifesta de forma curiosa: és intermitent. Quan hi és, introdueix aromes d'herba, notes florals semblants a la rosa, i algun aspecte que es pot confondre amb la mel i que podria ser de fruita tropical. Res és prou intens per poder distingir si es tracta d'una aportació del llúpol o de la fermentació.
El malt aporta olors de gra i de magdalena així com una lleugera nota dolça que es barreja amb la mel i la llaminadura.
Al final i a mode de curiositat, hem de citar un aspecte de camamilla i, al fons, amagat, un toc de palla fresca.
Podem descriure una fugissera nota de col (DMS). Un aspecte de molt curta durada.
El cos és ben lleuger cosa que implica una gran facilitata de beure i també de pair. Passa la set amb eficàcia.
El fons dolç es manté tot i que es produeix a baixa intensitat.
També podem citar notes de saponària.
L'amargor és alhora fina i assertiva, molt persistent i de qualitat molt acceptable.
El final resulta un pèl sec amb una aportació de mel que ha esperat fins al final per manifestar-se.
El llúpol es manifesta de forma curiosa: és intermitent. Quan hi és, introdueix aromes d'herba, notes florals semblants a la rosa, i algun aspecte que es pot confondre amb la mel i que podria ser de fruita tropical. Res és prou intens per poder distingir si es tracta d'una aportació del llúpol o de la fermentació.
El malt aporta olors de gra i de magdalena així com una lleugera nota dolça que es barreja amb la mel i la llaminadura.
Al final i a mode de curiositat, hem de citar un aspecte de camamilla i, al fons, amagat, un toc de palla fresca.
Boca 2
L'efervescència és notable, picant i forta, però no estrident.Podem descriure una fugissera nota de col (DMS). Un aspecte de molt curta durada.
El cos és ben lleuger cosa que implica una gran facilitata de beure i també de pair. Passa la set amb eficàcia.
El fons dolç es manté tot i que es produeix a baixa intensitat.
També podem citar notes de saponària.
L'amargor és alhora fina i assertiva, molt persistent i de qualitat molt acceptable.
El final resulta un pèl sec amb una aportació de mel que ha esperat fins al final per manifestar-se.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada