20 d’octubre 2011

Fitxes de tast Birrart MOSKA d'ESTIU





Birrart
Moska d’estiu
No tenim informació sobre res d’aquesta cerveseria: la web està en construcció.
http://www.birrart.com
Contacte: info@birrart.com
Adreça:
Birrart S.L.
C/Lloses 65,
17840 Sarrià de Ter
Catalunya


Dades tècniques:

Presentació: ampolla 33cl.
Ingredients: malt d’ordi, llúpol, llevat i espècies.
Caducitat: 06/2012
Alcohol: 5%vol.
Alta fermentació.

Descripció:
En destapar: Coriandre, pa de pagès, toc vegetal sense identificar.

Aspecte:
Molt bonic i persistent cap d’escuma. Color groc pàl•lid, lleugerament tèrbol. Insisteixo, bonica escuma que s’adhereix a les parets de la copa. La cosa te pinta de Witbier.

Aromes 1:
Cítric (entre taronja i mandarina), herba fresca. També ens ha semblat notar un punt de pebre negre i un no-res de saponària. Darrera aquesta pantalla es pot notar una amable olor de molla de pa. Domina el perfil del llúpol.

En boca 1:
En boca, el que es fa més evident és la molla de pa, canvia la balança cap al malt. Un punt d’acidesa molt lleugera. Amargor discreta. Es pot detectar una dolçor amagada que dóna cos al brou. Insisteixo amb l’acidesa però també vull recalcar que és un element agradable perquè té la seva molt justa mesura. El cítric també comporta aranja.
Final lleugerament sec. Notable efervescència una mica “picant” i persistent. Retorn de característiques del llúpol, coses herboses i fresques.

Aromes 2:
Ferment fresc amb un toc possible de DMS (?). Escopinyes. Herba i alguna cosa de pinassa (resina). Ja sé que ací no és el lloc, però em meravella l’escuma, especialment com es queda a les parets de la copa.

En boca 2:
Coriandre diria que prou evident, pa de motllo. Molt menys cítric. Amargor molt discreta de la mena “seca”. Aromes poc persistent mentre que la sequedat dura una mica més però no és en absolut desagradable, al contrari és també el punt just de sequedat. Apareix a la llarga una mica de flor (Ravenissa). El cos és més aviat lleuger. Una bona elecció com a cervesa d’estiu.

Ara, deixarem escalfar.

Aromes 3:
Ara trobo que apareix una mica de poma, bastant madura i el perfil del malt s’obre pas amb una mica més de facilitat. Tot i així, el llúpol segueix dominant i, diria que el coriandre segueix ben present. Alguna cosa de caramel.

En boca 3:
Es nota bastant millor el perfil del malt amb aroma de pa francès molt fresc. També molla de pa de pagès. Les olors cítriques romanen sense poder determinar amb precisió quin cítric. Molt poc amarga, un pèl seca (menys que abans), gens aspra. Si mantenim el glop una bona estona en boca, apareix un curiós i amable toc dolç.
Podem dir que el cos segueix essent lleuger i el retorn, gairebé gens amarg, conté una mica d’aquell pessic dolç. Una cosa com ara caramelets de fruita.

Apreciació general:
Una cervesa que, com ho diu molt bé l’etiqueta, està feta per a refrescar a l’estiu. Molt amable, agradable, decantada cap al llúpol però no exageradament. Per a mi, un producte bastant encertat menys empallegós que les Witbier més conegudes.
La recomano com a aperitiu, acompanyant amb molta fortuna escopinyes, musclos i altres productes d’aquest tipus. Se’m acut que també aniria bé durant el dinar amb paella o un fideuejat sempre que siguin equilibrats i no duguin all o tomàquet en excés.
Un arròs amb bona salsitxa i carabassa seria possiblement òptim.
No intenteu coses massa fortes, apagaríeu la cervesa. Ens quedem en territori de suavitats.

1 comentari:

  1. M'ha encantat llegir la fitxa de tast de la cervesa Moska de Girona, felicitats

    ResponElimina