04 de desembre 2011

Fitxes de tast-Moska de Girona-Rossa

Moska de Girona

ROSSA

Empresa:

BIRRART 2007 S.L.

C/Lloses 65. 17840 Sarrià de Ter.

WEB: http://www.birrart.com/

Persones de contacte: Josep Borrel i Sílvia Ivars

correu: info@birrart.com

0034 669 299 368

Caducitat: 11-2012

Lot: 143

Alcohol: 4,8% Vol.

Presentació: ampolla de 33cl.

Estil: Lager

Malts Pils i Caramel

Llúpols: Galena i Saaz

Fermentació: 10 dies a 11ºC

Maduració: 2 mesos a 5ºC

En el post sobre la Rossa d’estiu trobareu la informació sobre els promotors del projecte.

Descripció:

En destapar:

Olors de Grosella i ortiga. També alguna cosa de pa de barra.

Aspecte:

Color groc claret amb un no res de terbolesa. Bonic cap d’escuma, notable efervescència.

Olors 1:

Poma verda i grosella notables acompanyades de baguette de pa. Quelcom de rosa també. Al cap de poca estona, la baguette es converteix en molla. Jo diría que es tracta d'una cervesa rossa d'alta fermentació.

En boca 1:

Tast amb un puntet salat al principi, olor de saponària i de rosa. Tacte sedós, cos notable. L’efervescència és prou present però molt acceptable, al seu punt, diríem. Final sec, amargor extremadament discreta. Retorn sec. A part de la sequedat, l’amargor metàl·lica s’expressa de forma molt modesta i gens molesta. A llarg termini queda la sequedat i un toc de poma (ara més aviat Golden).

Olors 2:

Herba, heura amb un toc de no res de terra. També es pot trobar, a mesura que s’escalfa el cru, un bonic toc de caramel i quelcom de vainilla.

En boca 2:

Torna el toc saladet. Les roses es fan cada cop més presents, la molla de pa també. L’amargor segueix essent bastant seca i es combina molt bé amb l’efervescència per donar un punyent bastant curiós i agradable. Algun retorn de caramel.

Olors 3:

M’agrada l’escuma que fa aquesta cervesa: densa, persistent, neta. En calent es poden notar bé els tocs de pa fresc. Les roses es retiren una mica i deixen pas a l’herba tallada.

En boca 3:

Seguim amb un rastre de poma i de caramel, tot plegat molt compensat. Molt al final, mantenint la cervesa molta estona en boca, apareix alguna cosa com grosella verda.

Impressió general.

Una cervesa molt agradable, rica en matisos, bastant equilibrada. Relativament poc persistent i molt refrescant. De cos notable, però sense aclaparar.

Recomanable amb tota classe d’entrants, bona acompanyadora d’embotits i altres entremesos. Podríem provar algun bull, bisbe o alguna botifarra de perol, no? O alguna vinagreta de cap i pota... A Sant Feliu de Codines, fa molts anys, en feien una en un bar de la plaça que tombava. Sé de gent que hi anaven expressament des de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada