7 de gen. 2015

Fitxes de degustació - THE BUZZOS - Sevebrau

 Sevebrau

THE BUZZOS

Alguns integrants de The Buzzos i el Jose Severiano
The Buzzos és una banda de Rock extremenya de Quintana de la Serena. Un dia, van a prendre unes cerveses al local del Jose Severiano, a Villanueva de la Serena, i sorgeix la idea de fer una cervesa pròpia del grup.
Aquest projecte té precedents amb cerveses encarregades per AC DC i altres grups d'aquesta mena. Però sembla que aquesta associació que ens proposen va una mica més lluny que un simple etiquetatge sobre una cervesa més o menys ben feta. No estic al corrent dels secrets de la generació de la recepta, però sospito que s'ha volgut fer una cosa que estigués en conjunció amb la música del conjunt: harmònica alhora que canyera. Anem a veure com ho han fet.

Contacte: 

José Severiano
Taverna Sevebrau. Callejón San Miguel, 54; Villanueva de la Serena.
La cervesa:
Presentació: 33cl
RSI: 30.012438/BA
Lot: LO26/14-06-2015
Estil: Amarican Pale Ale.
Ingredients: no en sabem el detall.

Descripció:

En destapar:

Olors lleugeres de pa i tocs florals tot plegat dominat per un aspecte important de llaminadura.

Aspecte:

Escuma molt densa, lleugerament tenyida, molt i molt persistent, i formant respectables garlandes. Diria que l'aspecte general de l'escuma és "rocós".
La cervesa és de color daurat fort amb reflexos clarament carabassa. És lleugerament tèrbola. Diria que velada, tot just.

Nas 1:

L'escuma no revela cap compost del sofre. La sensació general és de frescor.
Trobem un fort perfil de llúpol dins del qual podem descriure, llimona, herba fresca i pebre negre.
També podem descriure notes més discretes de caramels, de llaminadura i, molt al final, un toc de pa de pagès.
Buscant amb més ganes, es poden identificar també notes de plàtan i quelcom de maduixa.

Boca 1

L'efervescència sorprèn pel seu vigor. És alegre i lleugerament picant.
L'amargor es fa notar de seguida, amb una intensitat respectable però de bona qualitat, rodona. Potser sobresurt una mica d'aspecte punyent, però quasi res. Podem dir que es tracta d'una amargor intensa però especialment ben equilibrada.
El cos és mitjà.
Es pot distingir una nota lleugerament dolça molt agradable i judiciosa que ve a compensar el perfil amarg dominant.
També es pot notar l'alcohol però de forma molt tènue i en segona instància, no de seguida.
El tast és llarg, i s'allarga en els seus aspectes d'amargor metàl·lica i punyent. No podem parlar de sequedat.
En aromes, trobem resines, notes florals que podrien conduir al gerani però que queden indefinides. També es pot trobar fulla d'arbre fresca (saba). I molt al final, cal esmentar quelcom de saponària.

Nas 2

La sensació torna a ser de frescor notable. Val a dir que fins i tot les olors de llevat són especialment fresques. No comporten cap olor sofrada.
El llúpol segueix dominant amb olors de resina i de taronja.
Menys fortes però presents són les olors de melasses, de mel i de caramel poc fets. També es pot distingir amb relativa comoditat un bon perfil de llaminadura, especialment, núvol de fira.
Buscant bé, podem tornar a trobar plàtan acompanyat d'alguna cosa floral (possiblement gerani).

Boca 2

Aquest cop, l'efervescència queda més discreta tot i que es manté ne tons d'alegria.
Altre cop, podem descriure una nota discreta de dolçor molt agradable.
L'amargor resulta menys intensa (tot i que és remarcablement intensa!) però es manté en un ordre molt equilibrat i de bona qualitat. 
No detectem defectes coneguts (DMS, diacetil, astringència, res).
El perfil del malt es manté en la discreció. Diria que treball més en cos que en aromes.
L'alcohol es fa notar una mica.
En primera instància resisteix una mica però acaba essent ben bevible, passant molt bé la set i essent ben digestible.

Impressions generals.

Com sempre amb SEVEBRAU, ens trobem davant d'una producció molt ben acabada i molt professional. Si ens referim al que deiem al principi d'una cervesa alhora harmoniosa i canyera, crec que l'objectiu s'ha aconseguit. Sense ser una cosa extrema, aquesta cervesa no deixa de ser poderosa especialment en amargor. Pero val a posar en evidència la qualitat de l'amargor, especialment equilibrada i rodona malgrat la seva contundència.
La combinació no és equilibrada ni crec que ho vulgui ser, però queda molt dignament conformada sense perdre's en subtileses.
Estilísticament, diríem que les característiques principals de la APA queden respectades. Crec però que estem més davant d'una IPA que davant d'una APA. O potser és una APA rockqera, canyera i rebel?


http://www.villanuevadelaserena.es/actualidad-noticias-y-eventos/item/sevebrau-lanza-la-cerveza-the-buzzos-del-grupo-de-rock-de-quintana-de-la-serena.html
https://www.youtube.com/watch?v=Qv5BKwwnSaw

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada