29 de gen. 2012

Fitxes de tast-Beliy Medved Krepkoe

Beliy Medved Krepkoe
Traducció del nom: Ós blanc forta.

Aquesta cervesa fa pinta de ser una cervesa industrial. Originalment, es tracta d’una cerveseria [OAO Amstar] situada a UFÀ, capital del Bashkortostan (Una república dins de Rússia). (Wiki: http://ca.wikipedia.org/wiki/Uf%C3%A0) Però sembla ser que va ser absrobida per la multinacional turca EFES (Efes Anadolou) l’any 2003. Que sapiguem, la cervesa es fa en diverses plantes de producció. Els productes que coneixem són: BELIY MEDVED KREPOE, BELIY MEDVED SVETLOE i alguna cosa sense alcohol que crec que es diu Sokolov.
També he trobat alguna informació que apuntaria cap al fet que ara, la cerveseria ha passat a mans de Heinecken...
Ni tant sols he trobat la pàgina web.

Crec que es tracta d’una BOCK.
Caducitat 2-12-11, o sigui que la prenem fora de termini. Però és tant poc que segurament no passa res.
No podem parlar d’ingredients perquè està escrit en ciril•lic.
Alcohol: 7,1% suposo que en volum.
Bonica ampolla i nogensmenys bonica etiqueta representant un ós blanc.
Ampolla de ½ litre.

Descripció:

En destapar:
Pasta de tarta dolça, caramel i alguna cosa de fruita roja.

Aspecte:
Cap d’escuma poc persistent però amb garlandes (estabilitzador artificial de l’escuma?)
Perfectament transparent, or-coure clar.

Aromes 1:
Ferment. Mel, pa de barra, fruita (grosella roja).

Gustos 1:
Mel i pa i un toc dolç sense identificar. Amargor feble, efervescència justa. El final és alhora sec i dolç. El cos és entre mitjà i fluix. A la llarga, la sequedat es fa més evident i fins i tot molesta.

Aromes 2:
Escuma poc densa però molt persistent. Algun fons de cosa sofrada, herba tallada i floral sense identificar. Mel, poma molt madura o poma al forn i un toc final de palla.

Gustos 2:
Mel, palla. La sensació de densitat augmenta amb la temperatura. Dolçor notable, sequedat dura i punyent. Amargor residual: mana la sequedat fins a la molèstia acompanyada d’una dolçor poc amable.

Aromes 3:
Fruita molt madura, potser préssec . Mel o pa de pessic de mel. Ferment altre cop i un toc floral.

Gustos 3:
Pa, mel, galeta Maria.

Impressions generals:
No disposo de gaire informació, però el tast és més aviat decebedor. Una llàstima per l’ós blanc de l’etiqueta: la cervesa és forta, es nota bé l’alcohol, però és bastant buida. Especialment el perfil del llúpol és típicament (al menys en part) artificial i desagradable (extractes). El del malt és més ric però jo diria que s’ha fet servir algun xarop de malt (cos buit, dolçor persistent però no identificable).
No es tracta d’una cervesa especialment interessant i fins i tot podría dir que és perfectament prescindible. Com dèia al principi, sembla que vulgui ser una BOCK però podria ser alguna altra cosa indefinida entre una STRONG ALE... i no sé què. Realment, no acabo de saber-ho.
Ara que l’he provada, he buscat per la xarxa i realment hi ha gent molt menys benèvola que jo amb aquesta cervesa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada