19 d’octubre 2012

Fitxes de tast - AVBC - BARNEY FLATS OATMEAL STOUT

Anderson Valley Brewing Company
Barney Flats Oatmeal Stout

El lloc:
Anderson Valley és un lloc que es troba a 2h30 de cotxe al Nord de San Francisco, per tant es troba al Nord de California. També es troba a 40 minuts del Pacífic. És una vall on es cultiva el raïm de varietats alsacianes amb bastanta intensitat. Boonville és la ciutat principal d'aquesta zona.
Per més coses: http://en.wikipedia.org/wiki/Anderson_Valley


La brouateria:
Anderson Valley Brewing Company.
Crec que aquest és el Bockhorn saloon
Aquesta companyia va començar en 1987 en els baixos d'un brew pub anomenat Bockhorn Saloon (el bar de la banya de boc). Kenneth Allen volia crear les cerveses més suaus del que es podia trobar en la regió.
Kenneth Allen
La producció màxima d'aleshores era de 10 barrils per partida (una mica menys de 1200 litres). Gràcies als premis que van guanyar, aquesta producció va quedar prou aviat insuficient i van haver de canviar de domicili per poder muntar una brouateria amb una capacitat triple (1996). Però la producció anava augmentant i van haver de trobar un altre lloc, completament nou, on van instal·lar una sala de cocció de coure procedent d'una brouateria alemanya que havia hagut de tancar portes. En aquesta nova instal·lació, es va apostar per la producció respectuosa amb el medi ambient de manera que l'energia necessària per totes les fases del brouat procedeix de la planta productora d'energia solar: Solar powered Brewery.
Plaques solars de la AVBC
 El 2010, el fundador Ken Allen es va retirar i va ser substituït per Fal Allen (que no és parent del primer, ves quina casualitat).
Fal Allen
L'estil:
BJCP, al nostre blog

La cervesa:
El nom de la cervesa es refereix a un bosc que, en llenguatge propi de la zona, es diu així: Barney Flats (les planes de Barney) però que oficialment es diu Hendy Woods State Park. Diuen que aquest bosc és tant dens que de dia, sembla de nit.
Hendy Woods State Park
Alcohol: 5.7% ABV
Amargor:13 IBU
Malts i altres cereals:
Pale 2 línies, Crystal [40L (78,8 EBC)  & 80 L (157,6 EBC)], Munich, Roasted (torrat), Chocolate, Oats (avena segurament en flocs)
Llúpols: 
Columbus, Horizon, Cluster
D.I.: 15 Plato,  D.F.: 4.2 Plato  


Descripció:

En destapar:
Bones olors de fusta acabada de tallar, nova, amb tocs d'herba i mel.

Aspecte:
Escuma espessa de color marró, ben persistent i formant garlandes. Cervesa quasi completament negra amb, buscant bé, algun toc de robí.

En nas 1:
Olors florals sense identificar, de caramel i de tall de fulla d'heura. Es pot trobar també alguna cosa de crosta de pa i notes de ferment fresc. Al cap d'una estona, es fan notar el cacau (molt) i el cafè (menys) així com flaires de crirea molt confitada.
En boca 1:
Fortes olors de cacau i de cafè (en aquest ordre). Notable toc lletós, cremós, viscós però sense cap sensació de pes. La sensació, malgrat el cos fort, és fresca i de força bevibilitat. Les notes florals van desapareixent mentre que les de tall de fulla d'heura es mantenen al mateix nivell.
L'efervescència és bastant fluixa i l'amargor, en aquesta etapa, nul·la. Tampoc es nota cap astringència ni aspror. Tot és suau.
Repetim amb el tacte lletós (o cremós o com més us agradi). Tot plegat és força persistent, però és una persistència de baixa intensitat.

En nas 2:
Amb molta escuma podem parlar d'un perfil notale de ferment fresc, amb notes d'herba i alguna cosa de resina. També apareixen olors de raïm així com de xocolata amb llet.
Ens sorprèn una nota bastant destacable d'aigua de colònia (una barreja d'alcohol i de flors i plantes). A la llarga, podem trobar altre cop cafè i una cosa molt tènue fumada (o cremada). He de repetir la cirera confitada i el perfil d'aigua de colònia.
No es detecta cap defecte.

En boca 2:
Tacte molt sedós o cremós, dens alhora que molt fi. Xocolata, molt fina també, segurament amb llet. Herba fina, sense tallar, com un camp d'alfals. Al cap d'una estona, apareix el cafè amb un punt d'amargor possiblement degut al malt cremat (o torrat).
Molt a llarga es fa notar una mica d'amargor del llúpol. És una cosa bastant persistent que s'asseca amb el temps fins a arribar a quasi picant.

En nas 3:
Molt de cacau i poc cafè. Olors d'herba i de flor blanca. També olors de ferment fresc i alguna cosa fruitada que es podria explicar amb una nota lleugerament dolça i molt fina que fa de tela de fons de tot plegat. Es nota l'alcohol però moderadament.

En boca 3:
Cervesa molt rodona i agradable, perfectament bevible malgrat el seu fort cos. Altrament, no hi ha massa novetats: xocolata amb llet, molt fina, amb un punt de cafè, cirera confitada. Al final, mantenint la cervesa bastanta estona en boca, podem detectar un punt d'acidesa cítrica que podria resoldre's en taronja.

Impressions generals:
Les característiques principals d'aquesta cervesa són la seva suavitat combinada amb un cos molt rodó. La combinació resulta molt afalagadora i, malgrat la contundència, molt facilment bevible. A més d'amable, el cru resulta interessant per la seva mitjana complexitat on domina la xocolata però sense cap mena d'estridències.
Per a mi , es tracta d'una cervesa aperitiva que cal prendre sola. No presentaria batalla davant d'un plat consistent. Les combinacions, si se'n volen fer hauríen de buscar la mateixa elegància que la cervesa. Tal vegada, seria més adequat cercar entre postres. Per exemple podríem aprofitar el perfil de cirera confitada i preparar un pastís de cirera.
Clafoutis amb cireres, ametlles i festucs
Altres apreciacions:
http://beeradvocate.com/beer/profile/193/615
http://www.pintley.com/beer/Anderson-Valley-Barney-Flats-Oatmeal-Stout/1063/
http://www.ratebeer.com/beer/anderson-valley-barney-flats-oatmeal-stout/334/
 Per clonar la Barney Flats:
Algunes indicacions d'ingredients
Els de hopville
Un altre de BeerHere
Beer Recipes
Les indicacions d'ingredients que trobeu al principi ens han estat donades per l'empresa productora mateixa.



1 comentari:

  1. Hello there! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form?

    I'm using the same blog platform as yours and I'm having difficulty finding one?
    Thanks a lot!

    My web page ... tv en directo

    ResponElimina