31 de març 2015

LA CHOUFFE BLONDE (conjunt de set avaluacions)



LA CHOUFFE BLONDE
Resum de sis avaluacions 

Estil: 

L'etiqueta parla de Bière blonde però podem imaginar que, en contenir coriandre, l'estil queda determinat en
16E Belgian speciality ale
(Especialitats belgues)

Hi ha hagut set participants

Ref:

1.- Lot: L2 0606 10:15 (cad: 11/2016)
2.- Lot: 3105 1959 (cad: 09/2016)
3.- Lot  3145 0517 (cad: 09/2016)
4.- Botella de 75cl. lote L12404
5.- Lot: L 3145 0517 (Cad: 09 2016)
6.- Lote: 111040742 (Cad: 01/01/2017)
7.- Lot: 12305 1459 (Cad: 11/2016)

En destapar:

1.- Gra, herba, mel
2.- Espècies, dolç, floral.
5.- Pa.
6.- Algodón de azúcar, levadura (champiñón), un poco de fruta verde (pera-membrillo), heno, algo de lúpulo herbal.

Aspecte

1.-Escuma mitjanament densa, més persistent i formant generoses garlandes.
La cervesa és daurada clara, gairebé completament transparent, No s'aprecia cap pòsit.
2.- Lleugerament tèrbol però net.
Escuma densa i compacta de color blanc insuficientment persistent.
Cervesa de color daurat (or)
Sediment.
3.- De color daurat ataronjat. L'escuma és blanca, n'hi ha molta quantitat  i perdura durant tot el tast.
4.- Sale energica. Buena espuma blancuzca. Bastante persistente.
Tonos entre paja recien cortada y dorado, bastante limpia, pero con un punto de turbiez que no deja ver a traves.
5.- De color daurat, tèrbola, amb presencia de sediments en suspensió.
Escuma de color blanc trencat, persistent que deixa rastre en desaparèixer.
Carbonatació molt vivaç.
6.- Cerveza dorada algo velada. Espuma densa de color blanco y buena retención.
7.- Color or claret. Escuma inicialment generosa, blanca. Cap d'escuma de bombolla gran. Es dissipa sense garlandes.

Aromes

1.- Olors cítriques, especialment llimona. També grosella.
Al principi també ferment fresc.
Pa de pagès, especialment, la molla. Gra.
Aspectes perfumats. Llavors de Coriandre.
Colònia. (espígol?)
Palla o segó.
Préssec. Albercoc (-).
Una mica d'alcohol, dissolvent, no.
+Temperatura → + gra, pa i  mel. Coriandre +  nota dolça que acaba en mel i pa (més mel que pa).
(DMS(-), H2S (-), Pa de pessic, Saponària (-), Llaminadura, Galetes digestives.
2.- Dolçor, flors blanques, espècies.
Alcohol (-), Caramel (--), Sofre + acidesa.
Clau d'espècia i coriandre.
Metàl·lic (-), DMS (-),
3.- Plàtan, maduixa, coriandre, potser quelcom de nespra i, si filem prim, pell de poma golden. A la estona apareix llimona confitada, mandarina, suc de préssec i potser un punt de pebre (blanc?)
4.- Notas de hierba, sotobosque, costra de pan, crackers y unas notas a manzana y alguna flor blanca sin definir.
5.- Pa, especiat, pebre i clau. Caramel i taronja.
6.- Gran repertorio de frutas con  kiwi, melocotón, plátano, mandarina, mermelada de ciruela y miel de cítricos, todo en un conjunto muy armonioso.  Envoltura de especias dulces (canela, clavo) y algo de pimienta.
Notas de lúpulo herbal, de tipo heno.
7.- Cítrics, espècies, coriandre, dolçor de (?), alcohol, crosta de pa, SO2 (-), DMS (-), plàtan.

Sensacions i aromes en boca

1.- Cos notable. Efervescència vivaç i un pèl picant.
L'amargor: acompanyament, un pèl dura i evanescent. Es manifesta més concretament en empassar la cervesa i apareix seca i un pèl punyent.
També trobem una certa acidesa residual.
La persistència en boca és àcida, seca i amb olors de raïm i grosella. També val a dir que és ben llarga. En aquesta fase es pot descriure pa de pessic poc fet.
Nota dolça i tons de llaminadura àcida
2.- Dolç (-). Lleuger. Cos mitjà. Alcohol. Poc persistent. Amargor (-). Metàl·lic. Dura poc.
3.- Crosta de pa de pagès, potser sègol, avellana (-), pell de nou (-). Alcohol, però no és desagradable. Final sec amb dolçor d'almivar.
Molt carbonatada; cos de mig a alt.
4.- Cerveza que llena la boca. Leve calidez por el alcohol, queda bien integrado. Notas de miga de pan y de cilantro.
Carbonatacion  moderadamente alta pero bien integrada. Persistencia larga con un final seco.
5.- Caramel, pa, cítric. Taronja i pera. Especiat. També préssec.
Amargor moderada, final sec.
Alcohol present.
6.- Gran equilibrio entre el dulzor moderado y armonioso, un amargor delicado y una acidez apenas insinuada pero refrescante.
Desarrollo envolvente y largo con aromas en línea con la nariz y un final en el que se notan las maltas.
7.- Lleugerament picant, espècies, cítrics i notes tropicals (-). Dolçor de sucre i final amarg més aviat sec. Mel. Plàtan. Crosta de pa. Floral.
Efervescent. Bon cos. Cremosa (-). Final sec i un punt d'amargor. Refrescant. Persistent.

Impressions generals:

1.- "Bevibilitat" molt acceptable malgrat la densitat. Òptima digestibilitat.
Cervesa prou complexa. En general, una cervesa molt evolutiva, motiu pel qual els equilibris són difícils de determinar.
Així i tot i malgrat els equilibris variables, el conjunt presenta una composició molt elegant i refinada. En escalfar-se, aquesta bona composició es fa més evident.
El coriandre funciona com un additiu secundari i aporta tocs amables al conjunt.
2.- Un molt bon treball amb els ingredients, fan que aquesta cervesa tot i sent dolça no empalagui , sigui refrescant i es pugui considerar equilibrada. Tant ben composta que és molt fàcil de beure tot i els seus 8 graus d’alcohol. Només li desitjaria una millor persistència en boca
3.- Cervesa rossa belga amb un cos que omple la boca degut a la gran efervescència. És més complexa del que sembla en el primer glop, alhora és lleugera i fàcilment bevible.
4.- Cerveza muy bebible, agradable con un punto cálido.
5.- Fruitada, efervescent, final sec.
6.- Aroma complejo con sensación de unidad, de “composición” y con la marca de la levadura belga. Fácil de beber , placentera. No se nota el grado y mantiene siempre un paladar seco y limpio, pero con un gran repertorio de frutas –verdes y maduras- y especias.
7.- Bona "bevibilitat". Alcohol ben integrat però es nota. Evolutiva. Fruitats, dolçor i amargor ben combinades.

Notes BJCP (mitjanes)

(11+11+9+10+10)/5 = 10,2 (sobre 12)
(3+2+2+3+3)/5 = 2,6 (sobre 3)
(18+18+17+18+17)/5 = 17,6 (sobre 20)
(4+5+4+5+4)/5 = 4,4 (sobre 5)
(9+8+8+9+9)/5 = 8,6 (sobre 10)
Nota final: 43,4 sobre 50

Trobo que hem estat severs...


Cap comentari:

Publica un comentari