02 d’agost 2013

Fitxes de degustació - ZEEZUIPER - Schelde brouwerij

ZEEZUIPER

Zeezuiper

La broueria.

Es troba a Meer, un poble de Bèlgica. (O almenys així ho dedueixo de l'adreça) que es troba al sud de Breda prop de la frontera Holandesa.
Sembla que els fundadors d'aquesta broueria venen de Bergen op Zoom, un poble de la costa holandesa no gaire lluny de Meer.
A Bergen op Zoom, hi ha una important extensió pantanosa de la qual s'extrau torba. Com que no entenc neerlandès i que la traducció del google és pèssima, intento deduir que, de Zeezuiper és el nom de l'esmentada regió. Una cosa que d'altra banda no ens acaba d'explicar la referència al "borratxo" perquè crec que, literalment, zeezuiper vol dir "borratxo de mar". El cas és que en 2009, la cervesa va passar de dir-se de Zeezuiper a, simplement, Zeezuiper. No sé res més. Si algú sap neerlandès, ens pot ajudar a informar millor...
Aquesta broueria produeix set cerveses més, de noms impossibles però amb unes etiquetes divertidíssimes, molt ben dibuixades.

Contacte:

SCHELDEBROUWERIJ
Wenenstraat 7
2321 Meer
Tel: +32 (0)3 665 36 96
Fax: +32 (0)3 664 46 35
A Bèlgica:
Gust Hermans 0495 23 47 29
A Holanda:
Jan Ooms 06 5494 8600
www.scheldebrouwerij.nl


La cervesa:

La cervesa es fa des de 1994.
Graduació alcohòlica 8,0%
Presentació: 33 o 75 cl (nosltres hem tastat la de 33cl)
No sabem res dels ingredients. Bé, he pogut enedevinar que hi ha coriandre.
Caducitat: 06-2015

Estil: Trippel Referència estilística: BJCP al nostre blog.
EBC 21
IBU 30

Descripció:


Aspecte: 

Escuma mitjanament densa, poc persistent i formant discretes garlandes.
Cervesa perfectament transparent (tot i que a l'etiqueta es diu que la cervesa no és filtrada), de color daurat sòlid amb brillantors bronzejades.

Nas 1:

Fortes olors de pa fresc i de galetes acompanyades d'un bon toc de ferment fresc. També trobem olor de farina i de "mare de pa". Notes fruitades discretes, principalment d'albercoc
Albercoc
i potser quelcom de codonyat.
També cal assenyalar olors de dissolvent i de pebre negre. Buscant bé, es pot trobar el coriandre però, per ser honest, el trobem perquè estem avisats. No l'haguéssim trobat, sinó. És un toc especialment discret.

Boca 1:

En primer lloc se'ns apareix herba fresca i un punt de DMS. Després apareix l'alcohol i el dissolvent amb les fruites. Confirmo l'albercoc però m'he quedat sense codonyat.
L'alcohol és especialment present, potser massa i tot. Altre Trippel de 8º no expressen l'alcohol amb tanta contundència.
Acidesa justa. Apareix relativament aviat.
Al final, es pot identificar una mica de galeta i pa de barra fresc.
pa de barra

El cos no apareix com una cosa especialment consistent.
En general, crec que dominen els malts però en una combinació una mica matussera que no acaba de ser especialment agradable. L'alcohol és massa protagonista.
El tast és llarg però la persistència és abasegadora, no gens amable i segueix dominant l'alcohol. La cervesa és francament una mica "pesada". No és precisament un cru que s'hagi de reservar per a l'estiu!

Aspecte 2:

L'escuma segueix essent poc persistent i les garlandes no passen de rastre.

Nas 2:

Amb molta escuma es troba molt poc DMS. Apareix fulla trinxada, galeta i alcohol.
Toc oliós fresc ia amable que atribuïria al coriandre.
Coriandre
També podem parlar de pa, de galetes i de farina integral. Altrament apareix una nota de segó o de palla.
Fruitat francament decebedor per la seva baixa complexitat (en principi, d'una trippel, espero més complexitat, especialment en fruites): aquest cop parlaríem principalment de condonyat.
Codonyat
Perfil lleugerament dolç.
Es noten prou els alcohols de fusel però no s'aprecien especiats particulars. Ni tan sols trobo el coriandre.
Finalment, cal descriure una nota creixent de plàtan.

Boca 2:

Olors de galeta, de pasta brisa, de pa i de farina. Es manté una lleugera sensació de dolçor.
L'efervescència és més aviat baixa i el cos és tot just mitjà.
Gran presència de l'alcohol. Tocs picants que no crec que estiguin relacionats amb l'efervescència. Tal vegada siguin el senyal d'un cert excés d'alcohols de fusel.
Amargor molt ajustada, quasi nul·la. Tot just una mica seca i un pèl punyent.
El la persistència es troba quasi exclusivament l'alcohol.
Astringència, no; Aspre, no; Acidesa, tot just una mica.

Impressions generals:

Cervesa amb una presència excessiva d'alcohol apta per ser consumida al pic de l'hivern.
La composició és francament fluixa. Pel que fa a la complexitat, ens quedem una mica decebuts, l'equilibri és molt decantat però aquest desequilibri no queda compensat per una estructura homogènia: l'alcohol no queda integrat dins del conjunt. No es pot dir que sigui una cervesa ben lligada. És pesada, difícil d'empassar i és poc bevivle tot i que te un punt d'amabilitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada