23 de novembre 2020

Fitxes de tast - Santa Pau Ale Works - NETTLE IN DA KETTLE

Santa Pau Ales Works

NETTLE IN DA KETTLE 


Envasada el 05/2020
5% alcohol 
Alta fermentació
No hi ha barrica.
L’etiqueta diu que es tracta d’una cervesa amb ortiga fresca.

Aspecte 

Cervesa:

Color daurat acusat. Transparència mitjana. No detecto cap solatge en el got.

Escuma

Escuma generosa, blanca, molt densa i mitjanament persistent. Forma bones adherències. (Atenció, pot generar una mica de gushing lent).

Aromes1

Discretes aromes herboses, fines i fresques.
Notes afruitades en rerefons al mateix temps que el malt es deixa notar amb tocs de farina i quelcom de mel.
Notables aspectes cítrics tot i que no molt intensos. Diria que quelcom de llimona i també, potser, taronja.
Sense remenar, el perfil aromàtic és molt elegant. En remenar, apareixen aspectes rústics lleugerament sofrats.
Buscant bé, es pot descriure un toc especiat, de pebre, potser.
A la llarga,el perfil d’herba es diferencia en herba fresca i notes d’herba seca.

Boca1

Efervescència bastant activa, però fina i gens agressiva.
Cos lleuger amb una textura bastant sedosa.
L’amargor és immediata, un pèl punyent. Va en augment.
A la llarga, s’introdueix una lleugera astringència que no acaba de casar amb aquesta amargor.
El perfil del malt és actiu, en tacte (textura) i en aromes (farina – massa de pa gairebé crua).
L’acidesa que s’anunciava en boca gairebé no apareix en boca.
Aromes d’herba mig fresca i mig seca molt curiosa.
També s’aprecien bones olors fenòliques de pebre i altres especiats. S’assembla fortament a un perfil de Saison.

El conjunt sensorial apareix bastant transparent perquè permet la percepció de gairebé tot el que hi ha a la cervesa. Però aquesta transparència fa que no es pugui dissimular res tampoc. L’astringència que he anotat més amunt, en una cervesa menys elegant, potser no apareixia.

Aromes 2

En calent, com sempre, la cervesa és més aromàtica. Ofereix notes afruitades. Els aspectes cítrics són menys presents i cedeixen espai a notes de pera, de préssec i d’albercoc.
S’aprecia una nota d’herba fresca diferent de la que sol aportar el llúpol, més propera potser a la saba (poseu-vos un bri de gramínia a la boca i mastegueu-lo). Aquesta sensació compensa bé les notes lleus dolces.
Torno a observar el curiós to d’herba mig-fresca i mig-seca.
En remenar, els aspectes de la fermentació no es manifesten gaire.
Lleuger to dolç que potser es resol en notes afruitades com pera i préssec.

En boca 2

Efervescència fina. Potser un pèl insuficient.
Cos moderat a discret, amb una textura molt sedosa. Res pesat.
Bona sensació general de frescor però sense cap nota típica de menta, eucaliptus o càmfora. És frescor de prat.
En aquesta segona passada, l’amargor és més tranquil·la.
Aromàticament, en boca, ja no es percep herba sinó directament saba. Fins i tot, al cap d’un moment d’empassar, aquest descriptor va augmentant d’intensitat. Potser sigui la marca de l’ortiga. De fet, a mesura que s’escalfa la cervesa, aquest aspecte acaba essent dominant.

Altres

Cervesa molt fàcil de beure, sense problemes en arribar a l’estómac. Passa molt bé la set.
El joc aromàtic no genera grans complexitats però se centra en l’aspecte fresc herbós que hem citat. Per tant podem dir que es tracta d’una cervesa decantada cap a un perfil possiblement atribuïble a l’ortiga.
L’impacte general és moderat, en consonància amb l’aspecte que hem descrit com a transparent.
El conjunt ofereix un bona combinació de característiques relacionades amb la rusticitat (lleugera astringència, especiats fenòlics, acidesa ben present...).
 

En definitiva una molt bona construcció sensorial de la que només se surt una mica l’amargor.
La discreció d’aquest producte permet que es pugui prendre a temperatures més altes que d’altres més impactants.

He pogut conservar l’etiqueta. I estic content perquè m'agrada molt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada