07 de febrer 2013

Combinacions i maridatges Formatge i Cervesa - 001

Samuel Adams + Mozzarel·la fresca.

Sobre la Noble Pils de Samuel Adams, hem publicat un tast aquí.
Aquí trobareu una molt bona explicació del que és la Mozzarel·la. (Aquí també s'ho han "currat").Per a nosaltres, només cal que entenguem que és un formatge molt fresc, de pasta "filada" amb un perfil aromàtic de llet fresca, de mantega, poc aroma "de formatge" i potser, segons quina, amb algun aroma d'herba. Però tot molt fluix. Hem de reconèixer que te poc gust però cal dir que és molt agradable. Ressaltem en segona instància un toc lleugerament salat i alguna cosa de xampinyó.

Primer hem provat en ordre natural: formatge i després cervesa.
El salat i l'amarg donen una combinació càlida i la nota floral de la cervesa queda potenciada però en proporcions molt modestes. També podem dir que l'alcohol queda un pèl realçat. Com era d'espera, tota la cervesa es potencia i fins i tot percebem el cos de la cervesa com a més contundent.
També apareix una nota dolça en la cervesa que es notava molt menys en tastar-la sola.

Una ordenació inversa (cervesa -> formatge) no funciona.

Hem intentat donar més color aromàtic a la mozzarel·la i li hem afegit oli d'oliva, pebre negre i piment roig. La barreja ha quedat més gustosa pel que fa al formatge, però no ha aportat res especial a la combinació amb cervesa.

En definitiva, una combinació discreta que pot passar sense guerra ni glòria. Es tracta d'una combinació poc equilibrada en la que les aromes típiques de la Samuel Adams cobreixen les olors de formatge.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada