01 de setembre 2010

Cervesa i salut 8.4 Efectes negatius de l'abús d'alcohol. 08 DISPEPSIA

08-DISPEPSIA
Forma part d'aquest grup de malalties o trastorns que no són greus, que no tenen uns símptomes específics, que s'associen a altres problemes i que poden tenir moltes causes. Però és una de les alteracions de l'aparell digestiu que afecta el més gran nombre de persones.
Els més freqüents és que es presenti amb flatulència o amb meteorisme, amb gasos a l'estómac, i gairebé sempre associats al clàssic ardor d'esòfag, fins i tot amb nàusees. De les consultes que es fan als digestòlegs més del 35% són per aquesta causa. Afecta igualment homes i dones.
De vegades els pacients s'acostumen a viure amb aquestes molèsties, sense donar-los major importància. De tota manera els metges creuen que hi ha moltes dispèpsies greus i que no se'ls presta l'atenció deguda.

Els factors de risc són múltiples. Per descomptat, sembla que l'ansietat i l'estrès juguen un paper fonamental, així com la dieta inadequada. El normal és que qui pateix aquesta dispèpsia reconegui allò que la provoca, que sol estar en el consum de substàncies irritants, en el tabac en dejú o en l'alcohol.

Els especialistes defineixen com a símptomes més freqüents els gasos, el dolor o ardor epigàstric o abdominal, la distensió, les nàusees i la pirosi (ardor retroesternal)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada