03 de novembre 2009

Degustació: Guia per estils-011-Irish Red

  • Irish Red
Ales amb fort accent de malt, sovint amb una nota de mantega (diacetil), rodones amb un suau però notable fruitat i amb un marcat matís vermell. Aquest estil va nàixer pràcticament com una còpia d’algunes cerveses escoceses de les més marcades pel malt i més acolorida la irlandesa. A finals dels 1960, la darrera cerveseria independent d’Irlanda tancava. Avui en dia moltes cerveseries pertanyen a GUINESS (que al seu torn pertany a no sabem quin conglomerat).
  • Ingredients:
L’ingredient principal és malt PALE ALE amb afegits de malt CRYSTAL i ordi torrat en algun cas. En les IRISH ALES, sembla ser que el blat de moro ha entrat a sac.
  • Gust i aromes:
Aroma i amargor de llúpol molt notables. Les versions comercials per a l’estranger solen ser menys amargues que les que hom es reserva al país.
  • Fitxa tècnica
D.I.=1036-1064 g/L=9-16ºP
A.V.%=4-7
EBU=16-30
EBC=17-35
  • Exemples comercials:
George Killian’s Irish Red; Kilkenny Irish Red; Finnian’s Irish Red; Murphy’s Irish Red; Smithwick’s; Phoenix; (La Finnian’s és independent. i no sabem si la Dublin Brewing fa alguna Irish red, però aquesta cerveseria encara resisteix)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada