Introducció i taula
de matèries:
Introducció:
Els llúpols són la
contrapart especiada, aromàtica i amarga a l’aroma del malt. Són cabdals per a
la cervesa. Abans de l’acceptació i la generalització de l'ús del llúpol, hom
utilitzava diverses herbes, assaonaments i espècies per compensar la dolçor del
malt. Els llúpols també fan alguna aportació secundària a la cervesa. Donen una
certa estabilitat bacteriològica, ajuden en la cadena de coagulacions i
contribueix a l’estabilitat del cap d’escuma.
Aquest material fa
temps que es troba a disposició en el blog en un sol post. Hem vist que era
molta matèria i que feia temor. Hem subdividit la matèria en 6 capítols de més
fàcil accés.
Taula de matèries:
En aquest capítol, parlem del llúpol com a planta. Parlem
doncs de la seva definició botànica i també hi hem afegit tot el que hem pogut
trobar sobre el seu conreu.
2.-Història
Alguns apunts sobre el conreu històric del llúpol, especialment a Alemanya.
Alguns apunts sobre el conreu històric del llúpol, especialment a Alemanya.
6.-Unitats d’amargor i càlculs. Una mica de química.
A part d'aquesta sèrie d'articles, recomano als interessats que es llegeixin també l'article sobre química dels llúpols on hem intentat trobar l'origen de les aromes del llúpol. Potser és el que més m'agrada...
A part d'aquesta sèrie d'articles, recomano als interessats que es llegeixin també l'article sobre química dels llúpols on hem intentat trobar l'origen de les aromes del llúpol. Potser és el que més m'agrada...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada