13 de maig 2012

Fitxes de degustació GLOPS BLANCA


GLOPS BLANCA
L’empresa.
Llúpols i Llevats S.L. és una empresa creada al 2005 per tres socis amb capital català. L’empresa es dedica a elaborar, comercialitzar i distribuir cervesa artesana i natural amb el nom GLOPS i cerveses personalitzades segons la demanda del client.
Llúpols i llevats és la micro-fàbrica de cervesa catalana que fa més estils de cervesa diferents sota la seva marca.
Llúpols i llevats és la micro-fàbrica de cervesa pionera a Catalunya en fer les primeres cerveses sense filtrar ni pasteuritzar de baixa fermentació.
L'Àlex Padró de Glops
Llúpols i Llevats S.L. està situada al passatge Milans 48-50, 1r 1a de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).
Tel. fix:     93 260 11 50
Tel. mòbil: 680 325 709
Correu: glops@llupolsillevats.com

La cervesa:
GLOPS BLANCA

Fitxa:
Caducitat: 28 Juny 2012
33cl
Alcohol 5,5%Vol
Amargor: 13 IBU
Ingredients: Malt clar d’ordi, de blat, blat cru. Coriandre
Llúpols: Challenger
Fermentació: Alta.
Estil: Hefeweizen (Weizenbier, Weissbier).
Temperatura de tast: de 12ºC en amunt.


Descripció:

1.- En destapar.
Podem identificar sense gaire dificultat molla de pa fresc de pagès, farina, plàtan i maduixa.

2.- Aspecte:
De color daurat fort, lleugerament tèrbola. Bon cap d’escuma que baixa ràpidament en un primer temps i després s’estabilitza. Forma garlandes.

3.- Al nas 1:
Amb l’escuma, trobem olors de ferment fresc i, discretament, plàtan (més aviat poc madur). Altrament també es pot distingir una mica d’albercoc acompanyada d’una nota de llaminadura o de pastisseria dolça.

 4.- En boca 1:
En el tast en boca podem confirmar aromes de pa fresc de pagès. També fa acte de presència un toc de cítric com de llimona. Gairebé no es troba res de la nota plàtan. També apareixen algunes olors florals (Ravenissa). Tot i que l’estil ho podria requerir, no s’identifica cap aroma de clau d’espècia.
En canvi, l’efervescència molt notable com s’escau a l’estil. L’amargor és molt fluixa i de caire més aviat seca. Pel que fa al cos, el podríem descriure com “normal”, potser un no-res per damunt del que podem esperar en aquest estil.
No trobem que el cru sigui especialment persistent.
Retorn dolç/salat bastant llarg amb fins i tot una nota amelada.

Ravenissa
5.- Nas 2:
Sorprenen primer unes notes de pebre/resina. Una mica (poc) de plàtan o, millor, llaminadura de plàtan. També torna algun punt cítric. D’altra banda podem notar pa de pagès (la molla), farina i, oh sorpresa, cirera! Interessant final amb mel.

 6.- Boca 2:
La combinació de rastres dolços amb el perfil lleuger de plàtan fa pensar en una llaminadura de plàtan, altre cop (acetat d’isoamil). Toc saladet molt ben compensat per la dolçor, en mesura justa. Repetiríem la nota cítrica (ja continguda potser en la idea de llaminadures) gens excessiva ni molesta. Perfectament acceptable i apropiada.
L’efervescència segueix notable. Cos mitjà.
Aquest cop les aromes persisteixen més. El cítric i la sequedat, molt relatius, val a dir-ho, van junts.
Amargor de tipus sec i gairebé nul·la.

Passades posteriors no afegeixen res de nou.

Apreciacions personals i suggerències:
En definitiva, una versió bastant interessant de l’estil Hefeweizen, amb la particularitat de no presentar el toc de clau d’espècia i amb una nota de plàtan discreta.
Una cervesa agradable i refrescant que es pot recomanar com a aperitiu o com a acompanyant de plats de peix blanc (lluç a la basca). També la veuríem bé amb algun guisat d’aviram, especialment si es guisés amb la mateixa cervesa.

Lluç a la basca
 Per a l’hivern, podem imaginar que la Glops blanca ens acompanya amb plats bullits (escudella i carn d’olla) o amb guisats lleugers de llarga cocció. 

I finalment, també suggeriria un cap i pota a la vinagreta. Ja sé que ja l’he recomanat una altra vegada, però és que veig l’associació molt favorable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada