Àcid Caproic
Altres noms:
Sistemàtic: Àcid hexanoic. (Hexa: 6, pels 6 carbonis presents).
Altres noms: Àcid Butil acetic, Àcid Capronic, Àcid
Hexoic, Àcid Pentiformic, etc.
Fórmula resumida: C6H12O2
Fórmules extenses:
C5H6COOH
Àcid Caproic |
L’àcid caproic és, com tots els atres que hem pogut veure
fins a ra en aquesta sèrie, un àcid carboxilic (conté el grup COOH).
L'Àcid Caproic és molt poc soluble en aigua (1.082 g/100 g), de manera que el citem sense estar segurs que el trobariem en la cervesa. En el FLAVORACTIV, no el citen.
L'Àcid Caproic és molt poc soluble en aigua (1.082 g/100 g), de manera que el citem sense estar segurs que el trobariem en la cervesa. En el FLAVORACTIV, no el citen.
Se'l troba habitualment en els greixos de la llet, en el greix de coco o en l'oli de palma.
Sol fer
una olor punyent de greix, de formatge i/o de cera. També se’l descriu com a olor de
cabra o, més extensivament, com a olor d’animal de granja. Altrament hi ha qui el descriu com a àcid i ranci.
No hem pogut esbrinar el seu llindar de percepció en els humans.
Per als amants dels
experiments: cal trobar un tros d’escorça de Gingko (Gingko Biloba) i deixar-la podrir i així
sentirem la olor aquesta.
Escorça de Gingko |
Retorn a la pàgina anterior: Àcid Isovaleric
Pàgina següent: Àcid Caprilic.
Fonts:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hexanoic_acid
http://www.flavoractiv.com/products_categories/beer-flavour-standards/
http://www.flavoractiv.com/products_categories/beer-flavour-standards/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada