Àcid Caprílic
Altres noms:
Àcid Octanoic, Àcid C-8, Capryloat, Àcid Octoic, Àcid
Octic, Àcid 1-Heptàcarboxilic, etc.
Fórmula condensada: C8H16O2
Fórmula extesa: CH3(CH2)6COOH
Representació molecular:
Àcid Caprilic o Octanoic. |
Propietats medicinals: http://www.ehow.com/about_5036019_caprylic-acid.html
Olors:
Cabra, cera, greix.
Llindar de percepció: 4-6 mg/L (4-5 segons els autors).
Les aromes de l’àcid caprilic es formen entre altres durant la
guàrdia i també poden procedir de l’autolisi del ferment. Es noten
molt millor quan el pH és baix.
Els ferments de baixa fermentació en produeixen més que els d’alta
fermentació de manera que en alguns casos, es considera que alguna presència de
“cabra” en algunes Lager podria ser acceptable.
L’activitat de Brettanomyces
condueix a un augment significatiu en àcid caprílic (C8) i àcid capric
(C10) (se’n formen petites
quantitats durant l’activitat de Saccharomyces cervesiae) juntament amb els
seus èsters associats, etil caprilat i caprat d'etil. Aquests
compostos produeixen aromes
de cabra en el producte final.
Els àcids càpric
i caprílic són
àcids grassos de
cadena curta i es creu que són
subproductes del metabolisme del llevat, produïts durant
la síntesi de lípids per les cèl·lules de
llevat i alliberats en el mitjà a través de fuites en les membranes danyades
per l’etanol, o com a conseqüència
d'un mecanisme autolític
(com acabem de dir més amunt) .
Espelmes de cera natural. |
Les temperatures
més altes, l'aireig
i l'agitació durant
la fermentació poden reduir les quantitats d'àcids
grassos en la cervesa. La reducció de la ventilació / agitació en produeix concentracions
més altes.
En la Gueuze, nivells d’àcid caprilic de 12,4-21,85
ppm són acceptables.
En l'antiguitat, les olors de cabra en la cervesa ja es consideraven com a defecte: http://cervesaencatala.blogspot.com.es/2009/10/historia-roma-antiga.html
En l'antiguitat, les olors de cabra en la cervesa ja es consideraven com a defecte: http://cervesaencatala.blogspot.com.es/2009/10/historia-roma-antiga.html
Usos: L’Àcid Caprilic es fa servir com a base per a crear èsters
per a la perfumeria.
També s’usa en el tractament d’algunes afeccions bacterianes (Staphilococcus aureus, Streptococcus).
També funciona com a pesticiada en la indústria alimentària, en escoles,
en veterinària i altres llocs.
Article següent: Àcid Capric.
Fonts:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada