Notes sobre les anotacions de tast.
El que escrigui comentaris sobre la cervesa hauria d’observar les cinc regles següents:
a) Els comentaris haurien de ser sempre positius. Descrivim els bons aspectes d’un cru en lloc de focalitzar-nos sobre les seves característiques negatives.
b) Cal ser educat en els comentaris. Al nostre nivell, el més segur és que ningú no llegeixi els nostres comentaris, però en cas que això hagués de passar, és convenient que no aparegui cap comentari despectiu. De fet, no és gens necessari ser sarcàstic, despectiu o insultant...
c) Intentem no utilitzar termes ambigus com ara "bona", "correcta" etc. Amb descripcions d’aquest tipus no anem enlloc. Cal ser precís i descriure clarament les nostres impressions.
d) La quarta, per nosaltres, és la més important: siguem humils. No especulem sobre coses que no sabem. No hi ha millor honestedat que reconèixer que un hom no sap alguna cosa. No amaguem la nostra ignorància darrera una verbositat flatulenta, pestilent i boirosa. Qualsevol degustador novell ens pot descobrir algun aspecte d’un cru al que no havíem parat esment. Per tant, no és cas d’enarborar aires de superioritat perquè hi entenem de cerveses...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada