7 de juny 2012

La degustació - Una sèrie d'articles on es repassen molts aspectes de la degustació seriosa de la cervesa. Taula de matèries

La Degustació. 

Una sèrie d'articles sobre:
Com degustar - Què buscar - Les nostres limitacions - Els apunts

Aquests articles han estat trets del post Degustació-Protocol que era tan llarg que ningú se'l llegia. Una llàstima perquè el vam estar cuinant durant molt de temps. A veure si aquesta cop els lector no s'espanten tant.

Taula:

01- Introducció


En aquest article entrem en el detall de com cal degustar una cervesa en tots els seus aspectes.

Alguns comentaris i avisos sobre el fet d'olorar

Alguns comentaris i avisos sobre el fet d'olorar

Alguns comentaris i avisos sobre el fet de prendre apunts.

Possiblement l'article més important que llegireu sobre el fet de degustar cervesa i sobre les limitacions que tenim en aquesta activitat.

Alguns avisos i comentaris sobre què busquem i uns enllaços per a trobar el detall del que cerquem en la cervesa.

Més coses:
 
Llista d'aromes i gustos establerta per un químic de la cervesa: M. Meilgaard

Llista de Meilgaard ampliada amb observacions personals i ordenada per perfils.

La mateixa d'abans però ampliada i comentada. Sempre estic disponible per a rebre suggeriments i correcions, però de moment, no piula ningú...

Són fitxes-guia per a tastar la cervesa. De moment n'hi ha dues però poden ser útils a l'hora d'objectivar les observacions que es fan en una cata. 

Una fitxa-guia per a gent que no ha tastat seriosament una cervesa en sa vida. Una temptativa d'ajudar el degustador novell


Retorn a la taula general sobre degustació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada