01 de setembre 2010

Cervesa i salut 8.4 Efectes negatius de l'abús d'alcohol. 02 AVITAMINOSI

02-AVITAMINOSI

És tracta de la situació produïda per una manca de vitamines. I es compon d’una sèrie d'estats patològics que s'engloben sota el nom de malalties carencials.
Cada vitamina té el seu efecte per carència. El curiós és que la necessitat de les vitamines es coneixia molt abans que les pròpies vitamines es descobrissin. En només vint anys, de 1928 a 1948, es van identificar totes les vitamines, es va conèixer la seva estructura química, es van poder fer de forma sintètica i es va establir el seu paper.
En el món desenvolupat no es pot parlar ja de mancances vitamíniques, encara que sí de deficiències, especialment en determinats grups de la població. Una dieta inadequada, una mala absorció o alteracions metabòliques, poden ocasionar aquestes mancances no greus, però sí significatives. Els grups de risc són les dones embarassades o que estan donant el pit als seus fills, els adolescents, els ancians, les persones que se sotmeten a règims dietètics, els bevedors immoderats (s'alimenten de les calories buides de l'alcohol) i, finalment, els fumadors .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada