06 de setembre 2010

Cervesa i salut 8.4 Efectes negatius de l'abús d'alcohol. 19 PSICOSI

19 PSICOSI

És un grup de greus malalties mentals que es caracteritzen per una distorsió absoluta de la realitat. La víctima de psicosi és la que popularment s'anomena boig o dement. El malalt pateix un autèntic caos en la percepció i en la conducta. Es creu immers en una realitat fantàstica i absurda que, en un altíssim percentatge de casos, l'incapacita per a la vida en societat. Hi ha degeneracions cerebrals que poden ocasionar psicosi, com l'alcoholisme crònic o la conseqüència cerebral de la sífilis, tumors o simplement l'arteriosclerosi senil. L'afectació del cervell fa perdre el judici i la raó.

Com a malaltia,les psicosis més conegudes són l'esquizofrènia i el trqastorn maniacodepressiu.

  • Esquizofrènia:
L'esquizofrènia és una malaltia mental estranya que no té un motiu o origen físic conegut. No se solen detectar lesions al cervell, ni tan sols té un test diagnòstic clar. És només l'observació de la conducta la que pot determinar una esquizofrènia. És una malaltia que es caracteritza per una alteració específica del pensament, del sentiment i de la relació amb el món exterior.

Entre els símptomes hi ha la pèrdua de sensació del temps i de lloc, i s’observen una sèrie de símptomes que es poden englobar sota l’apel•latiu de "trastorn del govern del jo". És a dir que el subjecte se sent manipulat per forces estranyes. Sent que ja no governa el seu propi jo. I diu coses com que li roben els pensaments, o que li fiquen idees a la força. Trenca la seva ment i comença a interpretar el món d'una forma totalment diferent.

  • Psicosi maniacodepressiva:
Pel que fa a la psicosi maniacodepressiva, també anomenada psicosi afectiva. Es caracteritza, com el seu nom indica per alts i baixos emocionals que van des d'una excitació emprenedora i feliç a la més profunda de les depressions, amb grans alts i baixos afectius. En la fase maníaca, s'uneix a l'excitació la fabulació o els deliris de grandesa. Els subjecte es creu capaç de qualsevol empresa, i viu en l'alegria sempre que no se’l contradigui, moment en el que pot sorgir una còlera de gran violència. Les depressions són portades a l'extrem: el subjecte no vol moure's, ni tan sols tracta d'aixecar-se del llit, no té interès per res ni per ningú. No li val la pena viure. El risc de suïcidis en aquests individus i en aquesta fase de la malaltia és notable.


Més sobre psicosi>>>

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada