01 de setembre 2010

Cervesa i salut 8.4 Efectes negatius de l'abús d'alcohol. 10 ENZIMOPATIES

10. ENZIMOPATIES

Es tracta de la deficiència o absència d'alguns enzims. Es podria assimilar el paper dela enzims al concepte que tenim de ferment. Realment es tracta de macromolècules que actuen accelerant les reaccions biològiques. Són com catalitzadors químics.

Disposem de molts enzims que tenen missions específiques, especialment de tipus digestiu. Un enzim de la saliva comença la ruptura dels midons, per exemple. Un altre enzim, la lactasa,
actua sobre el sucre de la llet (lactosa). Una de les seves característiques és la seva acció selectiva. La lactasa, per exemple, no actuaria sobre un altre sucre que no sigui la lactosa. El que aconsegueix alliberar el fetge de l' alcohol, és la alcoholdeshidrogenasa.
Qui té manca d'aquest enzim digereix molt malament l'alcohol i potser per aquesta falta que sembla donar-se en molts individus, la gent asiàtica no tolera gens bé les begudes alcohòliques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada