26 d’abril 2013

Cerveses d'abadia - Els Trappistes i la cervesa (1/2)


Els Trappistes i la cervesa (1/2)

www.ilmot.co.uk

Com en tantes altres abadies, els trappistes brouaren cervesa per al seu consum i per a aconseguir els beneficis necessaris per al bon funcionament de la seva abadia i per als actes de caritat inherents al seu estat monàstic.

Cal saber que durant els darrers 100 anys, entre moltes altres abadies trappistes d'Europa, algunes brouaren cervesa que no corresponen a les que ho fan avui en dia.

Aquestes antigues broueries trappistes avui estan tancades però existeixen testimonis objectius de la seva existència i del seu passat cerveser.

Com ja ho hem vist, en l'actualitat només set abadies trappistes amb broueria al món tenen el logotip "Producte Autèntic trappista" per a les cerveses que venen. Aquest logo va ser creat per l'Associació Internacional Trapenc per demostrar el compliment d'alguns criteris originals i ètics. Les cerveses vénen amb les abadies de:

Achel
Chimay
Orval
Rochefort
Westmalle
Westvleteren
Engelszell
Les cerveses produïdes per l'abadia de Tilburg (La Trappe), van dur el logotip fins al 1999. Llavors, aquesta abadia va delegar la distribució de les seves cerveses a la marca holandesa Bavaria, i las seva persistència en el grup de les cerveses Trappistes va quedar suspesa.

Uns canvis en la política cervesera i unes llargues negociacions acabaren en la readmissió d'aquesta abadia el 7 d'Octubre de 2005.

La definició que s'utilitza per definir la cervesa "trappista" ha evolucionat al llarg dels anys ...

Article precedent
Article següent
Cerveses d'abadia. Taula de matèries

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada