27 de jul. 2014

Fitxes de degustació - Sevebrau - Castúa

CASTÚA
Foto robada aquí

Sevebrau 

(Castellano más abajo)

Al principi, l'aspecte és perfectament transparent i molt suggerent. En una segona passada, he aconseguit una escuma molt densa i persistent.

Jo diria que s'assembla una mica a una cervesa de baixa fermentació, perquè gairebé no es troba cap fruita. A la llarga, hi ha un toc de poma madura, molt discret.
 
Es distingeixen aromes del llúpol entre les quals es pot descriure, herba fresca, carxofa, algun toc floral que, a moments, tira cap rosa però és una cosa poc evident. També podríem citar una mica de resina amb una mica de pi.
 
El perfil del malt s'expressa amb aspectes encaramel·lats que poden tirar fins toffee perquè es barregen uns aspectes lleugerament acres de torrefacte. A moments, es pot notar una mica de cafè amb llet. M'ha sorprès el toc una mica làctic (no em refereixo a res àcid, parlo d'olor). No és gens negatiu, per descomptat, és un aspecte de complexitat "curiós".
 
L'alcohol es nota. simplement es nota, no és excessiu ni molest però crec que en una cervesa de 5è hauria d'estar més integrat.
 
El cos és mitjà sense més. En calent es nota millor dotat però no és un aspecte amb el qual hagi de perdre el temps. Queda perfectament ajustat al conjunt. En canvi, l'efervescència m'ha semblat una mica per sota del que necessita aquesta cervesa. Potser un puntet més de vivacitat li hagués escaigut al conjunt.
 
Buscant molt bé es pot trobar SO2, però només ho dec trobar jo que gasto certa paranoia amb això.
Acidesa gairebé nul·la, només al final i relacionada amb l'amargor.
 
Cal parlar del amargor.
Al principi sembla discreta però al cap d'una estona va augmentant fins arribar a una intensitat que no acaba de quadrar en el conjunt. Acaba una mica estrident i es manté molt temps en boca sense la companyia de res aromàtic. Potser el toc floral hagués pogut ser més decisiu arrodonint l'amargor de forma més favorable.
Es pot notar un aspecte lleugerament bicarbonatat que també es pot descriure com a metàl·lic. És molt poc intens però es troba en primera instància com un aspecte lleugerament salat que a la llarga es descriu com ho acabem de fer. Un aspecte, d'altra banda que no és evident ni invasiu de manera que la cervesa és perfectament bevible i fàcilment digerible. Passa molt la set.

La composició no m'acaba de convèncer perquè per a una cervesa de 5º% es nota massa l'alcohol i els 30 IBU ressalten més del compte i resulten una mica invasius i molt dominants.

En resum:
Una Pale Ale de factura molt correcta, amb una base de malt discreta i un joc de perfils del llúpol dominant i segons com, més aviat destinats a aficionat al producte marcadament decantat cap a aquest perfil.
Una cervesa d'altra banda perfectament bevible a qualsevol temperatura amb aspectes lleugerament balsàmics refrescants.

Castellano

Foto robada aquí.

En un principio, el aspecto es perfectamente transparente y muy sugerente. En una segunda pasada, he conseguido una espuma muy densa y persistente.

Yo diria que se parece un poco a una cerveza de baja fermentación, porque casi no se encuentra ninguna fruta. A la larga, hay un toquecito de manzana madura, muy discreto pero la cosa queda muy limpia.

Se distinguen aromas del lúpulo entre las que se puede describir, hierba fresca, alcachofa, algun toque floral que, a momentos, tira hacia rosa pero es una cosa poco evidente. También podríamos citar algo de resina con algo de pino.

El perfil de la malta se expresa con aspectos acaramelados que pueden tirar hasta toffee porque se mezclan unos aspectos ligeramente acres de torrefacto. A momentos, se puede notar algo de café con leche. Me ha sorprendido el toque un pelín láctico (no me refiero a nada ácido, hablo de olor). No es nada negativo, por descontado, es un aspecto de complejidad "curioso".

El alcohol se nota. Simplemente se nota. No es nada excesivo ni molesto pero creo que en una cerveza de 5º deberia de estar más integrado.

El cuerpo es mediano sin más. En caliente se nota mejor dotado pero no es un aspecto con el que haya que perder el tiempo. Queda perfectamente ajustado al conjunto.
 
En cambio, la efervescència me ha parecido un pelín por debajo de lo que necesita esta cerveza. Tal vez un puntillo más de vivacidad le sintiera bien al conjunto.

Buscando muy bien se puede encontrar SO2, pero solo lo debo encontrar yo que gasto cierta paranoia con esto.

Acidez casi nula, solo al final y relacionada con el amargor.

Hay que hablar del amargor.
Al principio parece discreto pero al tiempo va aumentando hasta llegar a una intensidad que no acaba de cuadrar en el conjunto. Acaba un poco estridente i se mantiene mucho tiempo en boca sin la compañia de nada aromático. Tal vez el toque floral hubiera podido ser más decisivo redondeando el amargor de forma más favorable.
Se puede notar un aspecto ligeramente bicarbonatado que también se puede describir como metálico. Es muy poco intenso pero se encuentra en primera instancia como un aspecto ligeramente salado que a la larga se describe como lo acabamos de hacer. Un aspecto, por otra parte que no es evidente ni invasivo de manera que la cerveza es perfectamente bevible i facilmente digerible. Pasa muy bien la sed.

La composición no me acaba de convencer porque para una cerveza de 5º se nota demasiado el alcohol y los 30 IBU saben a mucho más y resultan un poco invasivos y muy dominantes.

En resumen:
Una Pale Ale de factura muy correcta, con una base de malta discreta y un juego de perfiles del lúpulo dominante y según como, más bien destinados al aficionado al producto marcadamente decantado hacia este perfil.
Una cerveza por otra parte perfectamente bevible a cualquier temperatura con aspectos ligeramente balsámicos refrescantes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada